Film

Tényleg meleg propaganda A szépség és a szörnyeteg?

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.20 | 20:33

Nem, nem Emma Watsonnal van a baj, hanem LeFou figurájával, aki állítólag meleg. A történetből ez nyilván nem derül ki, de a rendező lenyilatkozta, így a cenzorok is ráharaptak.

Egészen nagyot durrant az új, élőszereplős A szépség és a szörnyeteg Emma Watsonnal a főszerepben, az első hétvégén 350 millió dollárt hozott a Disneynek. Egyes országokban viszont nem látják annyira szívesen a klasszikus mese új feldolgozását: Malajziában a cenzúra testület elrendelte, hogy csak úgy lehet bemutatni a filmet, ha kivágnak belőle ezt-azt, például egy három másodperces „meleg pillanatot”.

A Disney úgy reagált, hogy a filmet nem vágták meg, és nem is fogják Malajzia kedvéért, és egyelőre egy héttel elhalasztották a bemutatót, hátha addig a cenzorok meggondolják magukat.

A dolog akkor vált teljesen abszurddá, mikor a cenzúrabizottság elnöke, Abdul Halim a New Sunday Times című lapnak arról beszélt: az egész a rendező, Bill Condon hibája, az ő egyik nyilatkozata miatt lettek az emberek túlságosan kíváncsiak a filmre, és azon belül arra a bizonyos „meleg pillanatra”.

Az egész onnan indult tehát, hogy Bill Condon korábban azt nyilatkozta, hogy Gaston fegyverhordozója, LeFou (Josh Gad) a Disney történetének első meleg karaktere. Bár a történetben semmi nincs, ami akárcsak utalna is erre, a rendező szerint LeFou vonzódik Gastonhoz.

forrás: Disney
LeFou és Gaston (Luke Evans) – forrás: Disney

Több se kellett a maláj cenzúrabizottságnak, ezzel a szemmel nézték meg a filmet, és három jelenetet is találtak, amit szerintük ki kellene vágni: van egy pont, amikor LeFou átöleli Gastont, van egy dalszöveg, ami szerintük burkolt szexuális célozást tartalmaz és a végén az a bizonyos, három másodperces jelenet.

Malajziában bűncselekménynek számít a homoszexualitás, és a főcenzor utalt rá, hogy szigorúan is veszik annak filmes megjelenítését. Bármilyen hihetetlen, nem csak Malajziában okozott gondot az állítólagos meleg vonal: egy alabamai mozi, amelynek tulajdonosa nyilván buzgó keresztény, megtagadta a film vetítését.

MV5BMzE3MzQyODE1OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTYyMDg2MTI@._V1_
forrás: Disney


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló