Film

Meghódítja a világot és a tévézés lehetséges jövőjét is megmutatja a Szégyen

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.12 | 13:08

Pénteken negyedik, befejező évadával folytatódik a Skam (Szégyen) című norvég sorozat, ami sokak szerint a tévézés jövőjét is megmutatja.

Az első rész egyik jelenete már április 10-én, hétfőn kikerült az internetre. Nem, nem illegálisan, pont ez a Skam egyik legnagyobb újítása. A jeleneteket abban az időpontban publikálják, amikor azok a történet szerint játszódnak, ha kell, délelőtt vagy akár éjszaka, aztán péntekenként meg lehet nézni a teljes részt egyben. A Skam a norvég állami televízió (NRK) sorozata, de lesz belőle amerikai remake is.

via GIPHY

De mi is  Szégyen? Egy létező oslói középiskola diákjainak életéről szól, a szereplők egy része tényleg abba a suliba jár. A norvég állami tévé eredeti célja a sorozattal a középiskolások figyelmének felkeltése volt, ezért eredetileg csak interneten lettek volna elérhetők az epizódok. A sorozat akkora siker lett, hogy a norvég népesség negyede nézi, Dániában újra népszerű nyelv lett a norvég, és lesz amerikai változat is. Újdonsága nem csak az epizódonkénti valós idejű internetes megjelenésben és az életszagúságban rejlik, hanem abban is, hogy a karaktereknek például Instagramja van, a Facebookon pedig folyamatosan posztolják egymás közti beszélgetéseiket.

via GIPHY

 

Minden évadnak másik karakter a főszereplője, a negyediké és egyben utolsóé Sana Bakkoush.

A sorozathoz már angol feliratok is találhatók a neten. A Szégyen Norvégián kívül sehol sem elérhető – legálisan.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.