Film

5 dolog, amit a Jurassic Park filmek szereplői képtelenek megtanulni

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.20 | 16:47

Rövidesen bemutatásra kerül az új Jurassic Park film, a Jurassic World: Bukott birodalom, melynek trailerei is már rendkívül árulkodóak voltak. A szereplők az összes olyan hibát elkövetik bennük újra, amit már az előző részek szereplői is, és amiket pedig már a legelső film után meg kellett volna tanulniuk.

A kaland 25 évvel ezelőtt kezdődött el a dinós kalandsorozat, ami már a sokadik részénél tart. 5 dolgot pedig még mindig nem tanultak meg sem a szereplők, sem a forgatókönyvírók. Persze ez csupa olyan dolog, amikre azt lehet mondani: ha megtanulnák, akkor nem lenne több film. Ami elég nagy sarkítás. Az emberi fantázia kifejezetten korlátlan, úgyhogy ha kiesnek a régi jól bevált trükkök, lehet helyettük újakat kitalálni, és az lesz az igazi megújulása a frnachise-nak, nem pedig az egyre nagyobb és vérszomjasabb dinók. Na jó, azért rájuk is szükség van, még hozzá égetően.

És akkor most jöjjön az 5 “megtanulhatatlan” szabály.

1. Sose menj vissza a szigetre!

Ennek kéne lennie a főszabálynak, amit már a legeslegelső Jurassic Park után be kellett volna tartani, de nem, az nem járja. Ahelyett, hogy messze elkerülnék a helyet, sőt, atommal szórnák meg, felújítanak meg visszatérnek. Aztán csodálkoznak, ha megint beüt a baj.

2. A ketrec kicsi, a dinoszaurusz túl nagy

Méretkülönbség, amit meg sem kéne magyarázni. a szereplők is tudhatnák, hogy a méret a lényeg, ami filmről filmre egyre nagyobb lesz. Csak a ketrec az egyetlenb, ami nem követi a frqanchise trednet, és mindig ugyanakkora marad. Ha mégis nagyobb lesz, akkor kínosan ügyelnek arra, hogy a dinóhoz képest kicsi maradjon. Mintha direkt csinálnák.

3. A dinók intelligenciáját nem növelni, hanem csökkenteni kéne

Ha butítjuk a dinókat, akkor bénák lesznek, és ha valami gebasz történik, egyszerűen leszerelhetők. Na de csak abban az esteben, ha nem az ember a megalkotójuk. Az ember ugyanis kényszert érez arra, hogy az általa klónozott, készített lény intelligens legyen. Hiába jár így túl vészhelyzet esetén az eszünkön, azért csak legyen szuperokos legközelebb is. Különben hogy nyitja majd ki az ajtót, amikor üldöz, hogy levadásszon?

4. Sose bízz meg a gazdag emberekben!

Abban pláne ne, aki kitalálja vagy üzemeli a parkot. Aki nem ismeri a nem szót és az óvatosság fogalmát, kissé Isten-tudata van, és az unokáit sem félti. Akkor se bízz benne, ha cuki és joviális a kinézete, mint a Télapónak. Akkor fogsz a legnagyobbat csalódni, és még az életedért is egy nagyon komoly küzdelmet kell letolnod.

5. Az élet mindig utat tör magának!

Nagy igazság, amit az új trailerben maga a nagy visszatérő, Dr. Ian Malcolm matematikus (Jeff Goldblum) mond ki – na persze tök hiába. Korábban is kimondta már, akkor sem hallgatot rá senki. Meg ha a fenti négy pontra fittyet hányt mindenki, miért hallgassanak erre az egyre? Azzal sem kell foglalkozni, hogy mindezt az egész franchise toronymagasan legokosabb emberi szereplője mondja, akinek már szinte az összes negatív jóslata bejött.

Végezetül, okulásul, zárásképpen nézzük meg a legutóbbi trailert, vagy ha az kevés, akkor toljuk le az eddigi filmeket. Premier június 22, ami azért még odébb van.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló