Film

Bajban van a Netflix, zuhan az árfolyam

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.21 | 13:18

Túl kevés előfizetőt húzott be a Netflix.

Vártnál nagyobb bevétel és nyereség mellett a vártnál jóval kevesebb új előfizetőt szerzett a Netflix, az első negyedévben. A befektetők most csalódottak.

A Netflix árfolyama tizenegy százalékos zuhanórepülésre váltott

a New York-i tőzsdén, az első negyedéves gyorsjelentés után. A cég előfizetői 3,98 millióval lettek többen, ami elmarad az elemzők által várt 6,25 milliótól. A Netflix arra számít, hogy a folyó negyedévben egymillió új előfizetőre tesz szert, míg elemzők 4,8 milliós számot vártak. A befektetők által leginkább figyelt adat a felhasználók száma, mert fontos jelzés a következő negyedévekre.

Tragédia azért nem történt, hiszen a Netflix bevételei

éves összevetésben 24,2 százalékkal, 7 milliárd 163 millió dollárra emelkedtek az első negyedévben. A működési eredmény több mint duplájára, 1,96 milliárd dollárra, a haszonkulcs pedig 16,6 százalékról 27,4 százalékra ugrott, mindkét érték történelmi csúcs. A Netflix árfolyama 11 százalékkal, 489,28 dollárra zuhant a beszámoló közzététele után, és ezzel 25 milliárd dollárral csökkent a vállalat piaci tőkeértéke.

A cégvezetés szerint a növekedési ütem lassulásának oka az,

hogy magasak a bázisadatok, hiszen a koronavírus-járvány tavaly erősen növelte az előfizetői tábort. A járvány hatására pedig késnek a forgatások. A második félév várakozásaik szerint erős lesz, olyan népszerű sorozatok esetében indulnak új évadok, mint a Te (You), A nagy pénzrablás (Money Heist) vagy éppen a Vaják (The Witcher), és képernyőre kerül a Red Notice című akciófilm. A Netflixnek előnyt jelentett a koronavírus-járvány. A tavalyi első fél évben kiugró mértékben nőtt az előfizetők száma, mivel a karanténba kényszerült fogyasztók filmek és sorozatok nézésével ütötték el az időt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.