Film

Hihetetlen, de mindjárt itt a Wonder Woman

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.28 | 12:33

És mintha a kisujjukat sem mozgatnák meg a promóterek.

A soron következő Star Warsról vagy a Galaxis Őrzőiről szinte naponta kiszivárog valami szaftos részlet, de az első, önálló filmet kapott női szuperhősről, a Wonder Womanről alig tudni valamit. Pedig közel a premier: június 2-án mutatja meg Gal Gadot, mire képes ennyi játékidőben, Diana hercegnőként.

A DC univerzum két másik félistene, Superman és Batman a csapből is folyik, ha új epizód lát napvilágot valamelyikük szereplésével, akár animációs verzióban, tévében vagy minifiguraként. Még azok is tudják, kik ezek a szuperhős urak, akik a büdös életben ki nem nyitottak egy képregényt. Wonder Womanről viszont csak annyi sejthető, hogy egy harcos csaj, aki a feminizmus mellett tör lándzsát. Ha az F betűs szótól kiborulna valaki, akkor az csak azért van, mert teljesen félreérti, mi is az a feminizmus. Wonder Woman ugyanis “csak” az egyenlőségért küzd.

via GIPHY

Ezért is bizarr, hogy 36 nap múlva kerül a mozikba a filmje, de a Warner Bros mintha nem vitte volna túlzásba a marketinget, sőt: nagyon visszafogottan tolják a világ egyik legnagyobb képregényhős-ikonjának szekerét, aki történetesen nőnemű. Nagyobb felhajtást érdemelne – legalábbis az Uproxx szerint.

De, ahogyan erre Shana O’Neil is rámutat a SYFYWire oldalon, ez a film mintha valahogy nem dübörögne. Bezzeg mikor az Öngyilkos osztagot harangozták be, akkor lépten-nyomon a világ legrosszabb hőseibe botlottunk. Mindenhol ott voltak, annak ellenére, hogy a közönség csak Harley Quinn és Joker kapcsán volt csak képben, kik is lehetnek ők.

via GIPHY

De azt mindenki tudja, hogy kicsoda Wonder Woman. Mégis, a Youtube lejátszási listáikat összehasonlítva, Diana hercegnő mindössze öt videót kapott eddig (abból is három trailer); míg az Osztag a trailereken túl tv-szpotokat, elővételes jegyekről szóló promó videókat és vicces kis életrajzokat is fel tudott mutatni, jóval a premier előtt.

Még durvább a helyzet a 2017 novemberre várható Justice League esetében, ha a film hivatalos Youtube csatornájára pillantunk. Már hat videó fent van, melyből egy előzetes, és öt, csapatot bemutató anyag is megtekinthető. Mi folyik itt? Hogyan kaphat egy bő fél év múlva bemutatásra kerülő mozi máris több figyelmet, mint egy, szinte azonnal vászonra kerülő?

A DC-nél és a Warner Brosnál úgy vélik, hogy a közönség nem szeretné megismerni a stábot? Annyira biztosak a jegyeladásokban, hogy nem is költenek reklámra? Vagy máris beleálltak abba az önbeteljesítő spirálba, miszerint egy női szuperhősös film úgyis vesztes ügy (persze nem azért, mert nő a főszereplője, hanem csak mert nem jó maga a film), akkor meg minek növelni a veszteséget?

Azzal azért nem vádolhatjuk a gyártót, hogy teljesen hiányzana a marketing, mert vannak megvehető WW-cuccok is. Igaz, ezek főleg a képregényen alapulnak. Persze az Osztag ezen a téren is jobban teljesített.

A kereskedők a termékeket hónapokkal azelőtt el kell, hogy kezdjék gyártatni, hogy a film bemutató idejére kaphatóak legyenek a cuccok. Nos, a Warner nem juttatta el időben a lincenszes képeket a megfelelő helyekre. Ez is fura.

Mihez kezdjenek most a WW-rajongók? Küzdjenek Dianáért, hősiesen. Terjesszék a hírt, hogy június 2-án jön a film. Vegyék a jegyeket szorgosan. Keltsenek feltűnést, ha már a Warner szinte fű alatt tűzi műsorra az amazon filmjét, azt sugallván ezzel, hogy úgyis bukásnak ígérkezik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.