Film

Natalie Portman drámai dokumentumfilmet készített az állattartás szörnyű állapotairól

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.03 | 18:06

Az Eating Animals június 15-én mutatják be, és reméljük, hogy minél több helyre eljut, legalább a híre és a megállapításai.

A színésznő 8 éves kora óta vegetáriánus, és az állatok jogainak szószólója. Nem eszik állati eredetű ételt, nem visel szőrmét, tollat és bőrt sem. Úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy producerként készített egy dokumentumfilmet az állattartásról és az állatok jogairól. Nagyon szimpatikus ugyanakkor, hogy senkit nem akar lebeszélni arról, hogy húst egyen, csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy másképp kell bánnunk azzal az állattal is, amelyiket aztán megeszünk, vagy haszonállatként tartjuk.

Két alkotótársa a dokumentumfilm-rendező Christopher Dillon Quinn és Portman személyes jóbarátja, az egyébként szépirodalmi regényekben utazó Jonathan Safran Foer író voltak (akinek magyarul is olvasható pár könyve, például a Minden vilángol vagy a Rém hangosan és irtó közel), utóbbi könyve alapján forgatták az Eating Animals-t. A film azt az egyszerű kérdést teszi fel a nézőjének: tudjuk-e, honnan származik a tojás, a tejtermékek és a hús, amit megeszünk? Majd megmutatja. De a film nem elrettenteni és sokkolni akar elsősorban, hanem a pozitív példát is megmutatja, és azt is, hogy mi lehetne a helyes út a jövőben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.