Film

Őrület, mi mindent bevállalt Cillian Murphy az Oppenheimer sikeréért

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.06 | 09:32

Robert Oppenheimer karaktere igen csak megosztó, sokak szerint elítélendő, mások viszont elismerik, hogy hatalmas áttörést eredményezett, amikor feltalálta az atombombát. A róla készült mozifilm is az egyik legnépszerűbb és legmegosztóbb jelenleg.

Universal Pictures, Oppenheimer movie

Ha láttad, ha nem, biztosan észrevette, hogy a csapból is Oppenheimer folyik, ez pedig egyet jelent azzal, hogy a főszereplőt, Cillian Murphyt ez a szerep a legnagyobb világsztárok közé repítette. És meg is érdemli, hiszen komoly felkészülést és lemondást igényelt a szerep.

Elég sovány vagyok, de a szerep kedvéért még nyolc kilót le kellett adnom, szinte csont és bőr lettem. Kegyetlen diétát követtem, mert az alakításom ezt megkívánta

 mondta egy interjúban Cillian Murphy.

Az egyik forgatási szünnapon kérdeztem Cilliant, hogy nem jön-e el velünk egy kicsit lazítani, vacsorázni, iszogatni. Erre az volt a válasza, hogy nem jöhet, mert holnapig még 35 ezer holland szót kell megtanulnia, mert elő kellett adnia egy beszédet a filmen. Elképesztő színész, ilyen áldozathozatalt még egyetlen kollégámtól sem láttam

– mesélte kollégájáról Robert Downey Jr.

Cilian Murphy azt is kifejtette, hogy soha többé nem vállal olyan szerepet, amiben dohányoznia kell:

Már megszoktam ezt, mert a Birmingham bandája című sorozat évadjai­ban körülbelül 3000 szál kamucigit szívtam el. Ezek gyógynövényből készülnek, nincs bennük nikotin, de így is nagyon kellemetlen ezzel pöfékelni. Az Oppenheimerben pipáztam is, az talán kellemesebb, mert nem kell letüdőzni. Azonban a forgatáson elhatároztam, hogy dohányos szerepet többé nem vállalok. Persze ezek semmiségek ahhoz képest, ami a világháborúban történt, mélységesen együttérzek az atombomba áldozatainak családjaival. Ennek a tragédiá­nak nem szabadott volna megtörténnie.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló