Film

Hoppá, ősi Jurassic Park-relikviák kerülnek kalapács alá!

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.23 | 17:30

Nem csak számítógépes grafikával készült az őslényes mozi!

A Jurassic Park bátran átállt a digitális effektusokra, már a franchise hajnalán – ám olykor még kézzel fogható dínó figurákkal is forgattak. Eredetileg stop motion-változatban gondolkodott a stáb, ami a képkockánkénti beállítást és rögzítést jelenti, ami 27 évvel ezelőtt megszokott volt, ám pepecs munkának számított.

Most ezek a teszt-bábuk kerülnek kalapács alá: augusztus végén a los angelesi Prop Store árverésén lehet a ritka relikviákra szert tenni. Az őslények mellett a Starship Troopers és a Star Wars rajongóit is várják, de a legnagyobb durranást vélhetően a Steven Spielberg-fémjelezte műanyag állatok jelentik.

Amikor ezeket a figurákat készítették, még a Terminator 2 is gyerekcipőben járt, már ami a hollywoodi technológia fejlettségét illeti. És Phil Tippett cégétől, a Tippett Studios-tól profi kézműves munkák kerültek ki.

via GIPHY

A go-motionre is alkalmas bábuk híven letükrözték a dínók mozdulatait, ám Spielberg mégis úgy döntött, hogy inkább az Industrial Light & Magic virtuális szolgáltatását választja. Pár meggyőző tesztfelvétel után az új technológia lehelhetett életet az őslényekbe.

View this post on Instagram

It’s #WorldEmojiDay! Describe your favorite Jurassic World scene using emojis only 👇 Here’s ours: 🚽🏃♂️🦖🍽

A post shared by Jurassic World (@jurassicworld) on

A Tippett-féle dínók így nem kapták meg az esélyt, hogy mozis legendává váljanak, de a gyűjtők számára ez a háttértörténet is kellően vonzó lehet. Most a készítő felajánlja teremtményeit magán kollekciók számára: egy T-rex báb 30-50 ezer dollár közt szerezhető be, egy pár velociraptorért pedig elég letenni 60 ezer dollárt.

View this post on Instagram

On this day 19 years ago Jurassic Park 3 premiered in theaters!

A post shared by Jurassic World (@jurassicworld) on

Tippett nem esett ki teljesen a bizniszből – animátoraival direkt a filmhez kifejlesztett eszközöket kezelhettek. Például ők irányíthatták a Dinosaur Input Device (D.I.D.) nevű kelléket…

…ami egy mini T. Rex-csontváz-szerű alak, rajta digitális érzékelőkkel, mely az animációs szoftverrel áll összeköttetésben. Ez a tárgy 25-35 ezer dollárért kerül kikiáltásra, akárcsak a velociraptor-változat – teszi hozzá a Gizmodo.

via GIPHY

Forrás: ragazze.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló