Film

Napi agyelhagyás: Wonder Woman biszexuális lehetne a folytatásban, te megszavaznád?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.22 | 11:24

A képregény rajongóit nem lepné meg ez a fordulat, ők ismerik az Amazonokat.

A Movieweb információi szerint a harlemi GLAAD szervezet részéről Gianna Collier-Pitts azt kezdeményezte, hogy derüljön ki a Wonder Woman folytatásából, miszerint Diana biszexuális volna. A cél érdekében aláírásgyűjtés is kezdődött, ugyanis jóval többen szeretnének egy ilyen szálat látni a történetben, mint gondolnánk.

Sometimes you’ve just gotta say Phuket and ride a plastic flamingo while imagining a world without Nazis and white supremacists.

A post shared by gianna collier-pitts (@giggy_stardust) on

Patty Jenkins már nyilvánosságra hozta, hogy dolgoznak a második mozifilmen, de azt még nem erősítette meg, hogy a hercegnőnek ezt az oldalát ki fogják-e hangsúlyozni. Ugyanis tavaly már Greg Rucka író elárulta, hogy Diana karaktere mindkét nemhez vonzódik, ami nagy meglepetést nem okozott a képregény-verzió rajongói számára. Ellenben a Csodanőt a mozifilmből megismerő közönség még nem biztos, hogy készen áll egy ilyen coming outra. Ráadásul a rendezőnő sem jelenítette meg egyértelműen azt az információt, miszerint az Amazonok egymással romantikus kapcsolatba keverednének. Collier-Pitts szerint itt volna az ideje néven nevezni a dolgokat, ráadásul eddig még nem volt olyan szuperhős, aki az LGBTQ tábort erősítené. Már több, mint 2500 aláírás gyűlt össze, és a hiányzó közel ugyanennyi is vélhetően hamar meglesz, hogy ez a szándék napirendre kerülhessen a döntéshozóknál.

#WonderWoman is the hero you’ve been waiting for.

A post shared by Wonder Woman (@wonderwomanfilm) on

Collier-Pitts szerint fontos volna, hogy a szórakoztatóipar ne csak a heterókról szóljon.

Van, aki szerint a másság megjelenítése egyáltalán nem lényeges. Viszont azoknak a közösségeknek, akik sohasem látják viszont magukat a filmvásznon, igenis számítana. Olyannak akarom látni a Wonder Womant, amilyen valójában: ez főleg a fiatal rajongók miatt fontos, akiknek nehézséget okoz az előbújás, és nem látnak magukhoz hasonló embereket a képernyőn.

Patty Jenkins filmje átütő sikert aratott, főleg a fiatal nők körében, akik a saját tükörképüket látták a szuperhősnőben. Ez Collier-Pitts szerint is tényleg mindenkinek nagy eredmény volt, kivéve a biszexuálisokat. A döntést a Warner Bros és a CDEU vezetői fogják meghozni, akiknek ismét esélyük van történelmet írni ezzel a lépéssel, ahogyan tették ezt az első női szuperhősnőre épülő mozival.

via GIPHY

Gianna nemcsak a filmgyártó cégeket vette célba, de Gal Gabotra is nyomást próbál gyakorolni. A 2019 decemberére tervezett film ilyen irányba történő tereléséhez aláírni itt van lehetőség.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló