Film

Mindenki lenyugodhat: a Pókember marad a Marvelnél

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.28 | 15:18

A képregény univerzumok rákfenéje, hogy egyes szereplőket annak idején más és más stúdiónak adtak el. Most megmenekült Pókember.

A Sony Pictures és a Marvel egy ideje alkudozott már az új Pókember filmek finanszírozásán, de most szerencsére sikerült megegyezniük. Igazi gigászok csatája volt ez, hiszen a Marvel már a Disney tulajdonában van, és ők alkudoztak keményen. Nyáron veszélybe is került a filmek folytatása, mert a Disney állítólag 50-50 százalékban akarta finanszíroztatni a készülő filmeket, így a haszonból is hasonlóan részesednének, a Sony viszont ragaszkodott az eredeti megállapodáshoz, ami jóval előnytelenebb volt a Marvel anyavállalatának, a haszon 5 százalékát kapták, és az összes merchandise jogot, vagyis az ajándéktárgyak piacát, ami mondjuk eleve pénzgyár.

A megállapodás értelmében a Marvel vezetője Kevin Feige forgatja a következő Pókember: Hazatérés epizódot, így Tom Holland marad továbbra is Pókember szerepében. Állítólag Feige volt a tökös tárgyalófél, így a Marvel-Disney cégcsoport jött ki jól a buliból, a Disney a nyereség 25 százalékát kapja, márpedig nézve a franchise megelőző részeit, nyereség az lesz bőven, sőt a Marvel anyacége az ajándéktárgyak forgalmazásának jogát is megtartja. Mi pedig örülhetünk, mert ez a Pókember széria bejött, ráadásul a Bosszúállók eposzban éppen Peter Parker lesz az új kulcsszereplő, Tony Stark utóda, szóval nehéz lett volna újraírni a történetet.

Az új film premierjét 2021. július 16-ára tervezik, ugyanazokkal az alkotókkal, mint eddig, egyszóval ütős folytatás várható. A Marvel amúgy majdnem húsz éve adta el a Pókember jogait a Sonynak, akik Sam Raimi rendezővel és a főszereplő Tobey Maguire-rel nagyot dobtak, de Andrew Garfielddel és Marc Webb rendezővel eléggé befürödtek, ezért visszaengedték Kevin Feigét és a Marvelt a sorozatba, akik gyorsan bizonyítottak is a Pókember: Hazatérés sorozattal és Tom Hollanddal. Így aztán nehéz lett volna a Marvel, és vélhetően Holland nékül a Sony számára a folytatás, ezért keményekdhetett Kevin Feige a tárgyalások során. A pénzgyár működhet tovább, mindenki boldog, még a rajongók is. „Az elmúlt négy évben nagyszerű együttműködés alakult ki közöttünk, és a közös folytatást nemcsak mi akartuk, hanem sok rajongó is erre kért minket ” – mondta Robert Lawson, a Sony Pictures Entertainment kommunikációs igazgatója. “Örülünk, hogy továbbra is együtt folytathatjuk Pókember történetét.”

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.