Film

7 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Szárnyas fejvadászról

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.06 | 16:49

A Szárnyas fejvadász folytatása, a Szárnyas fejvadász 2049 már a mozik műsorán. Mi pedig most megosztunk veletek 7 olyan érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a filmről.

1. Nem egészen az, ami

Az eredeti mű, ami alapján a Szárnyas fejvadászt Ridley Scott elkészítette, egy 1968-as Philip K. Dick regény, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? volt. Dick könyve, annak paranoid, szürreális és groteszk világa azonban se a producereknek, se a forgatókönyvíróknak nem jött be. A helyzetet az mentette, hogy a regény egyik fő elemében, abban, hogy adva van egy ügynök, aki szökött androidokra vadászik, már láttak fantáziát, így ez lett a fő csapásirány.

2. Több mint esőkabát

Az egyik replikáns által viselt áttetsző esőkabát nagy kultusznak örvend a cosplayesek körében, egyébként pedig nem egy hétköznapi esőkabát. A kaszkadőrök kifejezetten olyat kerestek, ami nemcsak az eső ellen véd, de át lehet rajta ugrani az üvegen úgy, hogy sértetlen marad a kabát és benne az ember.

3. Kettő az egyben

Harrison Ford kaszkadőre időnként megduplázódott, és ő volt ilyenkor Daryl Hannah kaszkadőre is. Egy ilyen alkalom volt az a jelenet is, amikor Hannah és Ford karaktere egymásal verekszik. Ford pedig a saját kaszkadőrével játszotta ezt el, ha úgy vesszük saját magát verte meg.

4. Egyszer férfi, egyszer nő

Ridley Scott órült tempót diktált, de nemcsak a színészeknek. Pris replikánst (Daryl Hannah) például bizonyos jelentekben egy tornászlány helyettesített. Azonban a rendező annyira túlhajtotta őt, hogy szerencsétlen többször kidőlt. Ilyenkor pedig jött a helyettesítő, akinek a posztjára viszont csak férfiakat találtak. Így bizonyos jelentekben egy nő, míg másokban pedig egy férfi öltötte magára Pris csajreplikáns jelmezét.

5. Teher alatt nő a pálma

A Szárnyas fejvadász nagyon kevés pénzből készült. Díszlet se nagyon volt. Így abból dolgoztak, amihez könnyen hozzáfértek, és át is alakíthattak. Mint például az 1977-es év nagy Spielberg filmsikere, a Harmadik típusú találkozások díszleteit, beleértve az űrhajót is.

6. Fejvesztve

Rutger Hauer játszotta a szökött replikánsok vezérét, Roy Batty-t, akinek a fejéről készült egy másolat, aminek a forgatókönyv szerint szét kellett volna robbania. 20 ezer dollárba fájt a fej, ami akkoriban nem volt kevés pénz. Ennek ellenére végül mégsem használták fel a műfejet.

7. A divatteremtő

Rutger Hauer anélkül lett kiválasztva Roy Batty szerepére, hogy találkozott volna a rendezővel. Aztán amikor először kerültek szembe egymással, Hauer extrém viseletben jelent meg: egy rószaszín szaténnadrágban, kifehérített hajjal, a vállán rókaszőrrel. És ezzel meg is született az androiddivat.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Mashable.com
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...