Film

7 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Szárnyas fejvadászról

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.06 | 16:49

A Szárnyas fejvadász folytatása, a Szárnyas fejvadász 2049 már a mozik műsorán. Mi pedig most megosztunk veletek 7 olyan érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a filmről.

1. Nem egészen az, ami

Az eredeti mű, ami alapján a Szárnyas fejvadászt Ridley Scott elkészítette, egy 1968-as Philip K. Dick regény, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? volt. Dick könyve, annak paranoid, szürreális és groteszk világa azonban se a producereknek, se a forgatókönyvíróknak nem jött be. A helyzetet az mentette, hogy a regény egyik fő elemében, abban, hogy adva van egy ügynök, aki szökött androidokra vadászik, már láttak fantáziát, így ez lett a fő csapásirány.

2. Több mint esőkabát

Az egyik replikáns által viselt áttetsző esőkabát nagy kultusznak örvend a cosplayesek körében, egyébként pedig nem egy hétköznapi esőkabát. A kaszkadőrök kifejezetten olyat kerestek, ami nemcsak az eső ellen véd, de át lehet rajta ugrani az üvegen úgy, hogy sértetlen marad a kabát és benne az ember.

3. Kettő az egyben

Harrison Ford kaszkadőre időnként megduplázódott, és ő volt ilyenkor Daryl Hannah kaszkadőre is. Egy ilyen alkalom volt az a jelenet is, amikor Hannah és Ford karaktere egymásal verekszik. Ford pedig a saját kaszkadőrével játszotta ezt el, ha úgy vesszük saját magát verte meg.

4. Egyszer férfi, egyszer nő

Ridley Scott órült tempót diktált, de nemcsak a színészeknek. Pris replikánst (Daryl Hannah) például bizonyos jelentekben egy tornászlány helyettesített. Azonban a rendező annyira túlhajtotta őt, hogy szerencsétlen többször kidőlt. Ilyenkor pedig jött a helyettesítő, akinek a posztjára viszont csak férfiakat találtak. Így bizonyos jelentekben egy nő, míg másokban pedig egy férfi öltötte magára Pris csajreplikáns jelmezét.

5. Teher alatt nő a pálma

A Szárnyas fejvadász nagyon kevés pénzből készült. Díszlet se nagyon volt. Így abból dolgoztak, amihez könnyen hozzáfértek, és át is alakíthattak. Mint például az 1977-es év nagy Spielberg filmsikere, a Harmadik típusú találkozások díszleteit, beleértve az űrhajót is.

6. Fejvesztve

Rutger Hauer játszotta a szökött replikánsok vezérét, Roy Batty-t, akinek a fejéről készült egy másolat, aminek a forgatókönyv szerint szét kellett volna robbania. 20 ezer dollárba fájt a fej, ami akkoriban nem volt kevés pénz. Ennek ellenére végül mégsem használták fel a műfejet.

7. A divatteremtő

Rutger Hauer anélkül lett kiválasztva Roy Batty szerepére, hogy találkozott volna a rendezővel. Aztán amikor először kerültek szembe egymással, Hauer extrém viseletben jelent meg: egy rószaszín szaténnadrágban, kifehérített hajjal, a vállán rókaszőrrel. És ezzel meg is született az androiddivat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.