Film

Hollywood gyászol, Robert Forster nincs többé

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.12 | 11:27

Lynch és Tarantino filmjeiben él tovább az Oscar-jelölt színész, plusz a Breaking Bad mozifilmben!

Robert Forster játszotta az újrainduló Twin Peaksben a koros Truman serifet, de azt megelőzően a Mulholland Drive-ban is feltűnt már a new yorki Rochesterben született legendás színész.

 

View this post on Instagram

 

Rest In Peace to Oscar nominated actor Robert Forster who passed away today at the age of 78. It’s kind of bittersweet that he died today just as his last film “El Camino:A Breaking Bad Movie” premiered. Robert was nominated for a Best Supporting Oscar back in 1998 for Tarantino’s underrated gem “Jackie Brown”, which kickstarted a comeback his career. The comeback included roles in “Me,Myself and Irene”, “The Descendants” , “Mulholland Drive” and “Twin Peaks:The Return” among other stuff. #TwinPeaks#BreakingBad#ElCamino#JackieBrown#TwinPeaksTheReturn#OlympusHasFallen#RIP#RobertForster#memyselfandirene#londonhasfallen#psycho#thedeltaforce#maniaccop#rearwindow#likemike#luckynumberslevin#thedescendants

A post shared by Jᴇᴀɴᴄᴀʀʟᴏs Sᴀɴᴄʜᴇᴢ🎥🎞 (@mercwiththemovies) on

Nem csak David Lynch foglalkoztatta a markáns arcú férfit; Quentin Tarantino rendezésében például Oscar-jelölésig is vitte, méghozzá a Jackie Brownban nyújtott alakításával.

 

View this post on Instagram

 

Vale, Sheriff Truman (Robert Forster, 1941-2019). #twinpeaksthereturn

A post shared by Ashley Perry (@dr.delamarche) on

Max Cherry karaktere szinte beégett a retinánkba, ám a Breaking Bad mozifilmben is üdvözölhetjük emberünket. Ed szerepében, október 11-étől az El Camino című alkotásban bukkan fel. Közel 100 film stáblistáján szerepel a neve – köztük Steven Spielberg sorozatában, az Amazing Stories-ban is domborított.

 

View this post on Instagram

 

RIP Robert Forster . . . #RobertForster #JackieBrown #MulhollandDrive #TwinPeaksTheReturn

A post shared by Matt Fitzwater (@gravityplate) on

Rengeteg műfajban próbálhattam ki magam a karrierem során. Mindet szerettem.

mesélte 2018-ban, a What They Had című, független dráma kapcsán.

 

View this post on Instagram

 

Just one day to meet fam 🤩.

A post shared by El Camino (@elcaminonetflix) on

Tim Allen apját alakította a Last Man Standing című sitcomban, de a Broadwayt is megjárta, a Mrs. Dally Has a Lover kapcsán. Marlon Brando-val és Elizabeth Taylorral a Reflections in a Golden Eye című filmben játszhatott együtt.

via GIPHY

A Variety megemlíti, hogy nem csak a szakma gyászolja a 78 évesen, agytumorban elhunyt nagyságot, de népes családja is. Gyerekei: Bobby, Elizabeth, Kate és Maeghen; plusz unokái: Tess, Liam, Jack és Olivia; illetve párja, Denise Grayson.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.