Film

Kleopátra bőrébe bújik Gal Gadot új filmjében

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.12 | 14:18

Bár sokan ellenzik ezt bőrszíne miatt.


A hollywoodi film rendezője Patty Jenkins, a forgatókönyvet Laeta Kalogridis írta. A történelmi életrajzi eposz ötlete a Deadline.com értesülése szerint Gal Gadottól származik. Az izraeli származású színésznőt sokan a Wonder Woman című képregényfilmből ismerik, amelynek rendezője ugyancsak Jenkins. A film folytatása, a Wonder Woman 1984 várhatóan karácsonykor látható a magyar mozikban.

Kleopátra szerepét korábban mások mellett Claudette Colbert, Vivien Leigh és Elizabeth Taylor is eljátszotta, de most kétségek merültek fel, hogy az egyiptomi uralkodót eljátszhatja-e vajon egy fehér színésznő, például Gadot.

A Nílus királynője néven is ismert Kleopátra az ókori Egyiptom utolsó és egyik legismertebb uralkodója volt, de nem volt egyiptomi származású. A makedón-görög Ptolemaida-dinasztia leszármazottja volt. A dinasztia alapítója Nagy Sándor egyik hadvezére, I. Ptolemaiosz Szótér volt, aki a makedón király halála után foglalta el Egyiptom trónját.

Az utolsó fáraóként ismert Kleopátra, aki számos nyelven, köztük egyiptomi nyelven is beszélt, 17 évesen lett Egyiptom uralkodója, és férje, a római hadvezér Marcus Antonius halála után Kr. e. 30-ban önkezével vetett véget életének.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló