Film

10 film őszre, ha a horror nem a te műfajod

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.17 | 16:49

Az október már a puha takaró alatt elszürcsölgetett forró csokoládé, a szivárványszínbe borult fák és az összebújós filmnézések hónapja. A halloween miatt sokan a horrorfilmeket részesítik előnyben, de nem mindenki rajong értük, ezért összedobtunk egy listát azokról a filmekről, melyek már az első képkockájukban azt a bizonyos "kuckós" hangulatot árasztják.

Nyugi, nincs csapda egyikben sem, romantikus vígjátékok, filmdrámák és igazi klasszikusok kerültek fel a listánkra, melyekről úgy véltük, tökéletesek az őszi hangulat fokozására.

1. Harry és Sally (1989)

Vajon létezik-e nő és férfi közt igaz barátság? Meg Ryan és Billy Crystal erre próbál választ keresni a New York-i Central Park színes levélszőnyegében csoszogva. A két karakter történetét éveken keresztül tanulmányozhatjuk, kapcsolatuk átalakulása a szerelem és a barátság közti vékony határvonalon egyensúlyozva ingázik. Tökéletes film a könnyed őszi romantikához.

When Harry met Sally… (1989) – Trailer HD Remastered

When Harry met Sally… (1989) Directed by Rob Reiner Starring Billy Crystal and Meg Ryan The original trailer remastered in 1080p. NOT official. Fan-remake.

2. A fantasztikus Róka úr (2009)

Wes Anderson 2009-ben bemutatott stop-motion technikával készült animációs filmje minden, csak nem átlagos. A karakterek hangját olyan híres színészek kölcsönzik, mint George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman vagy éppen Bill Murray. A látvány meleg tónusai üvöltik magukról az őszt, de a rókacsalád izgalmas kalandokkal teli története is magával ragadja az embert.

FANTASTIC MR. FOX – Official Theatrical Trailer

From director Wes Anderson (Rushmore, The Royal Tenenbaums) comes FANTASTIC MR. FOX, based on the book by Roald Dahl. Featuring the voices of George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Owen Wilson, and Jason Schwartzman. See it in theaters this fall!

3. Annie Hall (1977)

Woody Allen személyes meghívója betekintést enged zavaros magánéletébe és nyugtalan lelki világába, valamint egy diszfunkcionális kapcsolat és szerelem részleteibe, mindezt a lenyűgöző, őszbe borult New Yorkban. Aki még nem látta, feltétlen pótolja az Oscar-díjas filmrendező főművét!

Annie Hall Official Trailer #1 – Woody Allen Movie (1977) HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Annie Hall Trailer – Directed by Woody Allen and starring Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Carol Kane, Paul Simon.

4. Ősz New Yorkban (2000)

Már maga a film címe is követeli, hogy szerepeljen a listánkon, de amúgy sem feledkeztünk meg róla, ennek a romantikától túlfűtött történetnek ugyanis méltó helye van őszi kedvenceink közt. Richard Gere és Winona Ryder zseniálisat alakít, de a történet kiváló emlékeztetője annak, hogy az élet nem mindig úgy osztja a lapokat, mint ahogy az számunkra kedvező lenne.

Autumn In New York Trailer.mov

Fan-made Autumn In New York Trailer

5. Juno (2007)

Bár a film cselekménye egy egész évet ölel fel, letagadni is kár, hogy a Juno képi világa az ezer színben játszó őszt juttatja az ember eszébe. Egy 16 éves tinédzser nem várt terhessége, a felnőtté válás és a valódi világ elfogadása köszön vissza a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscarral kitüntetett filmben, melyben Ellen Page és Michael Cera játsszák a főszerepet. Már csak a zenéje miatt is megéri.

JUNO Trailer

A whip-smart teen confronts an unplanned pregnancy by her classmate. In select theatres December 14th.

6. Holt költők társasága (1989)

Az egész film őszillatú. A levelek aranysárgán világítanak, Robin Williams pedig tweed zakót visel. Az ötvenes évek közepén játszódó filmben egy fiúiskola osztályát és új irodalomtanárát ismerhetjük meg, aki megtanítja a fiatalokat a költészet és az élet szeretetére, az önálló gondolatok és az érzelmek kifejezésének fontosságára. A Welton Akadémia falai közt zajló romantikus, de végtelenül realista történet nemcsak a szereplők, de a nézők életét is képes megváltoztatni. Örök klasszikus.

Dead Poets Society (1989) Original Trailer

Robin Williams Directed by Peter Weir June 2, 1989

7. A szerelem hálójáb@n (1998)

Párkeresés a mobiltelefonok és a Tinder előtt. Két rivális könyvesbolt tulajdonosa kezd álnéven írogatni a másiknak, de az üzenetváltásból lassacskán szerelem szövődik, a gond csak az, hogy egyikőjük sem tudja, kivel beszélget. Ez a bűbájosan romantikus történet igazi nosztalgikus hangulatot varázsol a nappalinkba.

You’ve Got Mail (1998) Official Trailer – Tom Hanks, Meg Ryan Movie HD

You’ve Got Mail (1998) Official Trailer – Tom Hanks, Meg Ryan Movie HD Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Two business rivals hate each other at the office but fall in love over the internet.

8. Nulladik óra (1985)

John Hughes tinidrámájának főszereplője öt középiskolás, akiket szombat reggeli büntetésüket töltik a középiskola könyvtárában, összezárva. A kamaszok élete és problémái nem várt szemszögből kerülnek előtérbe, miközben valódi kamaradráma bontakozik ki a szemünk láttára a különböző klikkeket képviselő fiatalokkal.

The Breakfast Club (1985) – Modern Trailer

https://www.facebook.com/RetroHideout/ https://twitter.com/RetroHideout https://www.instagram.com/retrohideout/ A fan made trailer for John Hughes’ 1985 teen drama “The Breakfast Club”. If you enjoy it, be sure to like, share and subscribe! FEATURED MUSIC: “Under Pressure” – Queen featuring David Bowie http://youtu.be/aUW_8cWG7YA ‘”The Sound of Settling” – Death Cab For Cutie http://youtu.be/Pphrk6wE5aw

9. Harry Potter és az azkabani fogoly (2004)

A Harry Potter-sorozat harmadik részében kezdtük anno megtapasztalni, hogy a cselekmény kezd egyre sötétebb fordulatot venni, ugyanakkor ez volt az a rész, amely a leginkább őszi hangulatba varázsolt bennünket. Egy kis kalandozás a varázsvilágban még a halloweeni hangulatunkat is felélénkíti, anélkül, hogy halálra kéne rémülnünk.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Official Trailer #1 – (2004) HD

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban movie clips: http://j.mp/1J97h6m BUY THE MOVIE: http://j.mp/sh7G0z Don’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTION: It’s Harry’s third year at Hogwarts; not only does he have a new “Defense Against the Dark Arts” teacher, but there is also trouble brewing.

10. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting minden nap megfordul az egyetemen, de nem az előadásokon: gondnokként mossa fel a folyosót, ám mégis Nobel-díjas professzorokat megszégyenítő módon old meg matekpéldákat. A zűrös magánéletű, érzelmi zavarokkal küzdő Will egyetlen reménye az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki talán meg tudja menteni a különleges tehetségű fiút.

Good Will Hunting (1997) Blu-Ray Release Movie Trailer

Will Hunting (Matt Damon) is twenty years old, and already stands out in his rough, working-class neighborhood in South Boston. He’s never been to college, except to scrub floors as a janitor at MIT. Yet he can summon obscure historical references from a photographic memory, and almost instantly solve math problems that frustrate Nobel Prize winning professors.

Fotó: Columbia Pictures


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.