Film

A Joker kapta az Arany Béka-díjat

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.17 | 18:18

A film operatőre, Lawrence Sher kapta a 27. Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztivál Arany Béka-díját szombaton.

A Joker című film operatőre, Lawrence Sher kapta a 27. Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztivál Arany Béka-díját szombaton, a lengyelországi Torunban – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Film Ve Dizi (@filmvdiziofficial) on

A fesztivál díjátadó ceremóniáján Fernando Meirelles A két pápa című produkciójának operatőre, az uruguayi Cesar Charlone Ezüst Béka-díjban részesült. A Bronz Béka-díjat és a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját a cseh Oscar-nevezett, A festett madár című fekete-fehér film operatőrének, Vladimir Smutnynak ítélték oda.

A Todd Phillips rendezésében forgatott Joker operatőre Lawrence Sher volt. A rendhagyó képregényfilm, amely világszerte nagy kasszasiker is lett, a fesztivál közönségének díját is megkapta. Sher a The Hollywood Reporternek korábban elmondta, hogy mivel a Joker elsősorban karaktertanulmány, fontosnak tartotta, hogy minél közelebbről mutassa a főhőst alakító Joaquin Phoenix testbeszédének és arcának minden rezdülését. A Camerimage díjai jó előrejelzői az operatőri Oscar-díjaknak: az elmúlt hat évben három Arany Béka-díjas operatőr is bekerült az Oscar-jelöltek mezőnyébe a kategóriában.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló