Film

El Chapo? Pablo Escobar? Ugyan már! Griselda Blanco taposta ki előttük a kokain útját

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.24 | 19:39

A kolumbiai maffiózóasszony életéről Catherine Zeta-Jones főszereplésével forgattak filmet. A Cocaine Godmother című filmet a Lifetime csatorna tűzi azt műsorára január 9-én.

Az igazság az, hogy a kolumbiai Griselda Blanco sokkal, de sokkal durvább arc volt, mint El Chapo és Pablo Escobar. Hiába őket említik elsőként, ha a drogmaffia szó elhangzik, az utat előttük ez az ellentmondást nem tűrő, hideg és számító, kegyetlenül és lelketlenül gyilkoló asszony taposta ki, aki legalább 250 embert öletett meg, és akkor sem kezdett kényeskedni, ha neki magának kellett meghúznia a ravaszt. 11 évesen ölt először, három férje közül kettővel sajátkezűleg végzett, egyikkel ráadásul úgy, hogy közben a szomszéd szobában játszottak a gyerekek. Apropó, gyerekek. Egyik fiát Corleonének nevezte el, de a kutyája sem járt jobban, neki a Hitler nevet adta.

Griselda Blanco egyszerű, hétköznapi utcalányból lett a Kolumbiából New Yorkba, Miamiba és Dél-Kaliforniába érkező kokain nagyhatalmú nagyasszonya. A kokain királynőjének és keresztanyjának is nevezték.  Ő karolta és fedezte fel Pablo Escobart, akinek a mentora volt. Uralma a 80-as évek közepéig tartott, amikor sikerült rábizonytani 3 gyilkosságot, amikért közel 20 évet ült, de a drogbiznisz akkor sem állt le, zavartalanul működött tovább Griselda hálózata. 2004-ben tért vissza Kolumbiába, ingatlanokkal foglalkozott és visszahúzódó életet élt egészen 2012-ig. A kimondhatatlanul sok ellenséggel bíró asszonyt egy szép, nyugodt, ősz eleji napon háromszor lőtte fejbe egy maszkos merénylő, miközben ő húst vásárolt a hentesnél. Azóta sem derült ki, hogy ki volt a tettes, illetve a megrendelő.

Cocaine Godmother Trailer (2018) Catherine Zeta-Jones Movie

Cocaine Godmother Trailer – 2018 Drama starring Catherine Zeta-Jones, Raúl Méndez and Juan Pablo Espinosa Subscribe for more: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=NewTrailersBuzz


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló