Külföld

Rekordhideg van Amerikában, eddig már 12 halálos áldozata van a brutális télnek

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.03 | 15:52

Nem mindenhol olyan enyhe az idő, mint nálunk: a tengerentúlon már legalább egy tucat áldozata van a csontig hatoló hidegnek.

Ilyen hideg már nagyon rég nem volt az Egyesült Államokban: csontig hatoló idővel kezdődött az újév az USA középső és keleti területein. A hidegrekordok sorra dőlnek meg, és több újévi ünnepséget is le kellett mondani a rendkívüli időjárás miatt.

Az AP szerint már legalább egy tucat áldozata van a szélsőséges időjárásnak. Az év első napjaiban több élménypark is zárva marad a hideg miatt: a Disney bejelentette, hogy a Typhoon Lagoon Park és a Sea World sem nyit ki 2018 első napjaiban.

A post shared by R.A. Mercado (@hulksrage) on

Az amerikai Középnyugat és a keleti part északi vidékei hó alatt vannak, Michiganben, Dél-Dakotában, Iowában és Nebraskában az iskolák és az állami hivatalok zárva tartanak, és egymás után nyitják a melegedőket, elsősorban a hajléktalanoknak. Az elmúlt héten kilenc ember halt meg a hideg következtében, valamennyien kihűltek. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint a nebraskai Omahában mínusz 26 Celsius-fokot mértek szilveszter este, 1884 óta nem volt ilyen alacsony a hőmérséklet a térségben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.