Külföld

Ez az igazi orosz tél, mínusz 67 Celsius-fokban a szempillád is lefagy!

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.17 | 11:43

A gyémántban gazdag Jakutföldön a felszín is csillogó.

Fahrenheit skálán -88,6 fokot mérhettek a napokban Jakutföldön, ami a mi hőmérőinket rendre kiütné: Celsiusban mínusz 67 fokot jelent ugyanis.

Az oroszországi föderáció ezen köztársasága főleg gyémántbányáiról híres, de most hőmérsékleti negatív csúcsot is majdnem beállított. Egymillió ember él itt 5300 négyzetkilométeren, Moszkvától keletre, és mínusz 40 fokban még simán iskolába járnak a helyi srácok.

Kedden viszont elmaradt a tanítás, és a rendőrség is arra utasította a szülőket, hogy tartsák otthon a gyerekeket. Oymyakon faluban, mely a világ leghidegebb éghajlatú települése, a hőmérő higanyszála ritkán látott mélységbe zuhant. 2013-ban mértek már errefelé mínusz 71 fokot is (98F). Két férfi most hétvégén halálra is fagyott, akik lerobbant autójukat hátrahagyva, gyalog indultak el egy közeli farmra.

#yakutia #siberia #magic #nature #fairytail #winter

A post shared by @ _pachita__ on

Jakutföld vezetése kedden minden erejét arra fordította, hogy a központi fűtés generátorai működjenek, és ennek támogatására kérték a háztartásokat és üzemeket is. A helyi lakosok számára ez nem újdonság, és a helyi sajtót sem a hidegrekord uralta a napokban.

Viszont a közösségi médián végigfutottak a zúzmarás szelfik, és a képekhez kapcsolódó, jeges marokkal szorító történetek.

A hófehér szempillás nők arca mellett egy hőforrásnál fürdőző kínai turistacsoport videójába is beleborzonghattak a netezők a Snopes szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló