Külföld

Sokkoló! Kutyát grilleztek Sydney közepén az állatvédők

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.24 | 13:18

Az állatvédő szervezet figyelemfelkeltő akciója eléggé sokkolóra sikerült - főleg a gyermekek számára volt rémisztő az élethű „kutya” megsütése.

Szörnyű látvány fogadta csütörtök napközben Sydney belvárosában az embereket. Az egyik legforgalmasabb bevásárló utcában állatvédők barbecue-ztak: egy „kutyát” grilleztek meg, kukorica, gomba és egyéb zöldségek kíséretében.

Az állat természetesen nem igazi kutya volt, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért) aktivistái direkt erre az alkalomra készíttették a tökéletesen élethű példányt.

A látvány épp ezért igazán sokkoló volt, főleg az arra járó iskolásokat rémisztette meg a jelenet.

A grillező asztalon elterülő, szőröstől-bőröstől megsütött „kutya” mellé a következő szöveg volt kifüggesztve:

Ha nem ennél meg egy kutyát, miért eszel bárányt? Minden állat számít! Légy vegán!

Az állatvédők akciójukkal arra kívánták felhívni az emberek figyelmét, hogy ne egyenek, ne grillezzenek húst a közelgő Ausztrál napon. Ausztrália nemzeti ünnepét január 26-án tartják, ilyenkor sokan mennek ki például a tengerpartra grillezni.

Az, hogy kutyát grillezzen valaki, jogosan háborítja fel az ausztrálokat, de mindeközben más érző állatok milliói kénytelenek szenvedi az állattelepeken, bezárva, rossz körülmények között, majd ezeket az állatokat kegyetlenül meg is ölik a húsukért

– írta az akciójukról szóló nyilatkozatában a PETA.

A szervezet hozzáteszi:

bárki, aki ellenzi, hogy kutyát egyenek az emberek, el kellene gondolkoznia azon, hogy más állatokkal kapcsolatban miért nem érez hasonlóképpen.

„Emberként ösztönösen együttérzést és empátiát érzünk az állatok iránt, de mégis arra nevelnek minket, hogy ugyanakkor elfogadjuk, hogy bizonyos állatokat az ember a rabszolgájává tesz és meg is eszi őket, anélkül, hogy átgondolná, hogy azok is mind érző, egyedi lények” – írja a PETA.

A PETA épp ezért azt javasolja, hogy az „Ausztrál napon” vegetáriánus menüvel ünnepeljenek az emberek. Néhány járókelő persze nagyon kiakadt a szervezetre, volt aki Twitter üzenetében azt írta:

A PETA történetének új mélypontjára süllyedt ma, amikor egy élethű kutyát grillezett meg a tömegben. Az arra járó iskolások közül láttam jó néhányat, aki nagyon megijedt és elszomorodott a látványtól.

Más pedig azt írta: „Meg vagyok győződve arról, hogy a PETA-sok őrültek, a gyermekek szeme láttára sütöttek meg egy kutyát. Szerintem jobb módja is van az állatok védelmének, mint ez a hülyeség”

Címlapi kép: Twitter/cockroachBLUE


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.