Külföld

A világ legnagyobb úszó napkollektormezője a bizonyíték, hogy Kína tényleg jó útra tér

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.29 | 10:49

Az ázsiai országban szedi a legtöbb áldozatot a légszennyezés, ezért végre elhatározták, hogy a megújuló energiaforrások felé fordulnak.

Egy kutatás kimutatta, hogy a nagyvárosok rossz levegője miatt elsősorban a szén égetése felelős, ezért a jövőben Kína radikálisan csökkenteni akarja a szénerőművek szerepét a villanyáram előállításában. Ennek egy nagyon szimbolikus lépése az Anhui mellett létrehozott napkollektorfarm, ami egy olyan tavon lebeg, ami egy korábbi külszíni szénbánya helyén jött létre. Ez a világon a legnagyobb ilyen létesítmény, de a 165000 panelből álló, 40 megawatt teljesítményű úszó mező nem sokáig lesz rekorder, a tervek szerint ugyanis májusban még egy ennél is nagyobb kezdi meg a munkát az országban. Így tér jó útra Kína:

World’s largest floating solar farm in E China

The 40-megawatt power plant, with 165,000 solar panels, is built on the surface of a lake in east China’s Anhui. The lake takes shape as rain water accumulates in a coal mine subsidence area. China plans to make big investment in renewable energy projects and drastically cut carbon emissions.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.