Külföld

Őrület: nem engedték repülőre szállni egy nő érzelmi támaszt jelentő páváját!

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.31 | 11:11

Hiába érvelt gazdája, ekkora szárnyas nem léphetett a fedélzetre. Az érzelmi támaszt jelentő madártól megtagadták a légi utazást.

A United Airlines járatán nem kívánatosak a pávák, hiába kérelmezte az egyik utas, hadd vihesse magával méretes kedvencét. A Newarki Nemzetközi Repülőtéren elutasították a hölgy kérelmét, aki érzelmi támaszként tekint csodaszép madarára. Az utas meg is vette a jegyet pávakakasa számára, de még ez sem győzte meg a légitársaságot.

A cég szóvivője elmondta, hogy tájékoztatták az állatbarát utast, nem viheti fel a fedélzetre megtermett madarát:

Ez az állat számos okból esik kívül a szabályzatunkon: sem mérete, sem súlya nem felel meg az előírásoknak. Még mielőtt a reptérre érkezett volna az utasunk, már három különböző indokot felsoroltunk számára.

A páva mégis megjelent, és felszállott legalább a poggyászkocsira. A szokatlan látványról felvételek az utazással foglalkozó The Jet Set Facebook oldalán jelentek meg először. Ahogyan az lenni szokott, a kommentek megoszlanak: van, aki helyesli a cég elutasító döntését, más viszont így ítéli el a kitiltást:

Hihetetlen, miket meg nem engednek maguknak!

háborodik fel az egyik olvasó. Egy reptéri dolgozó viszont így látja:

Inkább bevállalnám ezt a fenséges pávát, mint azt az öt kutyát, melyek megtámadták a munkatársaimat az ünnepek alatt.

Az „érzelmi biztonságot nyújtó” jószágok utaztatásának szabályozása idén már vert fel némi port: a márciustól életbe lépő szigorítástól a Deltánál azt remélik, hogy nagyban csökkennének az állatokkal kapcsolatos panaszok. Az utazó állatok gyakran harapnak, pisilnek, kakálnak a fedélzeten, illetve egyéb támadási eseteket is feljegyeztek több ízben. A Delta nem fog felengedni a fedélzetre egzotikus érzelmi támaszokat, ha azok rovarok, pókok, kecskék vagy menyétek, és az agyarral vagy patával rendelkező állatokat is kizárják az utazásból.

Most a Fox News szerint már a United is a szabályok újragondolására kényszerül:

Tudjuk, hogy néhány speciális igényű utasunk szeretne élő állatot érzelmi támaszként maga mellett tudni az út során, ezért azt kérjük, hogy egy 48 óránál nem régebbi orvosi igazolást mellékeljenek kedvencük mellé. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a többi ügyfelünk és a fogyatékkal élő utasok szükségletei között.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.