Külföld

Elvesztette az egyik lábát, viszont szerzett egy férjet

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.02 | 18:57

Roseann Sdoia élete fenekestül felfordult aznap, amikor a Boston Marathonon robbantottak. Csak épp nem egészen úgy, ahogy akkor azt a nő gondolta.

boston
Forrás: The Huffington Post

2013. április 15-én volt az elhíresült Boston Marathon futóverseny, amit terroristák robbantása tett emlékezetessé. A csecsen Carnajev testvérek merényletét hárman nem élték túl, 144-en pedig megsérültek, köztük Roseann Sdoia, aki térdből elveszítette a jobb lábát. Neki az volt a pechje, hogy túl gyors volt. Már bent volt a célban és a barátnőjére várakozott  legalább negyedórája, amikor a bomba felrobbant.

Egy ismeretlen férfi sietett a sérült nő segítségére, aki a saját nadrágszíjával szorította el az ereket, megmentve ezzel Roseann életét.  Vele tartott a kórházba is, a mentőben nyugtatta a nőt, hogy nem fog meghalni.

A férfi egy tűzoltó volt, akit úgy hívnak, hogy Mike Materia.

Rendszeresen látogatta Roseannt a kórházban, és szép lassan barátság szövődött köztük. Akkor látszott, hogy itt többről is szó lehet, amikor a nő elhagyta a kórházat, a férfi pedig a bejáratnál várt rá, majd se szó, se beszéd felkapta és megölelte – az elégedett tévékamerák előtt.

A hős tűzoltó végül tavaly kérte meg a Roseann kezét, aki közben megtanult műlábbal járni, sőt futóversenyeken is rendszeresen részt vesz, jó példát mutatva ezzel másoknak is. Az ifjú pár február 1-jén mondta ki a boldogító igent.

boston4
Forrás: The Huffington Post


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló