Külföld

Férgek lepték el egy nő szemét, ő pedig, amíg tudta, maga szedte ki azokat onnan

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.13 | 15:43

Abby Beckley csupán lazacot ment fogni Alaszkába, de nemcsak halakkal, hanem férgekkel a szemében tért haza. Párat kiszedett maga, de néhány példány után orvoshoz kellett fordulnia.

A nőnek már ott Alaszkában feltűnt, hogy van valami a lazacok szemében, de akkor nem foglalkozott a dologgal különösebben, csak miután a sajátjából is kiszedett egyet. Aztán még egyet, és így tovább, meg sem állt öt féregig. Azzal kezdődött minden, hogy viszketett a szeme, vakarta, majd begyulladt a szeme és körülötte a bőr. Ekkor találta meg a kis, átlátszó férget, amit puszta kézzel kapott ki a szeméből és ami a levegőre kerülve pár perccel múlva el is pusztult. Később kiderült, hogy az nem más, mint egy thelazia gulosa, ami a szarvasmarhák szemében élő féregfajta.

Abby Beckley az öt féreg kiszedése után megijedt, egyfelől mert ahol 5 van, ott lehet több is, és azért is, mert elég közel helyezkedtek el az agyához, ahol ki tudja, milyen károkat okozhattak volna. Orvoshoz fordult. Az orvosok eleinte szkeptikusok voltak, de aztán a férgekre leltek. Volt, amelyik még élt, de a nagy részük már nem, mert az emberi szem más, mint a szarvasmarháé. Jellemzően a szemhéjak alatt és a szem alatti lágy szövetben találták meg a többi férget. A nőből végül összesen 14 férget szedtek ki, amik azonban semmilyen maradandó kárt nem okoztak. Viszont még mindig nem tudják, hogyan is kerülhettek oda.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló