Külföld

Férgek lepték el egy nő szemét, ő pedig, amíg tudta, maga szedte ki azokat onnan

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.13 | 15:43

Abby Beckley csupán lazacot ment fogni Alaszkába, de nemcsak halakkal, hanem férgekkel a szemében tért haza. Párat kiszedett maga, de néhány példány után orvoshoz kellett fordulnia.

A nőnek már ott Alaszkában feltűnt, hogy van valami a lazacok szemében, de akkor nem foglalkozott a dologgal különösebben, csak miután a sajátjából is kiszedett egyet. Aztán még egyet, és így tovább, meg sem állt öt féregig. Azzal kezdődött minden, hogy viszketett a szeme, vakarta, majd begyulladt a szeme és körülötte a bőr. Ekkor találta meg a kis, átlátszó férget, amit puszta kézzel kapott ki a szeméből és ami a levegőre kerülve pár perccel múlva el is pusztult. Később kiderült, hogy az nem más, mint egy thelazia gulosa, ami a szarvasmarhák szemében élő féregfajta.

Abby Beckley az öt féreg kiszedése után megijedt, egyfelől mert ahol 5 van, ott lehet több is, és azért is, mert elég közel helyezkedtek el az agyához, ahol ki tudja, milyen károkat okozhattak volna. Orvoshoz fordult. Az orvosok eleinte szkeptikusok voltak, de aztán a férgekre leltek. Volt, amelyik még élt, de a nagy részük már nem, mert az emberi szem más, mint a szarvasmarháé. Jellemzően a szemhéjak alatt és a szem alatti lágy szövetben találták meg a többi férget. A nőből végül összesen 14 férget szedtek ki, amik azonban semmilyen maradandó kárt nem okoztak. Viszont még mindig nem tudják, hogyan is kerülhettek oda.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
Így használd az óvszert
  • szerző:nuus
  • 2019. 01. 15.