Külföld

Így örült Katalin hercegné a szülészorvosnak, aki Saroltát segítette a világra

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.01 | 07:39

A doktornő a lassan hároméves, kékvérű kislány születésénél volt jelen.

Kedden találkozott Katalin hercegné azzal a szülészorvossal, aki másodszülöttjét, az azóta már bölcsis Saroltát segítette világra. A harmadik gyermekét áprilisra váró Middleton a Londoni Szülészek és Nőgyógyászok Királyi Akadémiáján járt, ahol az intézetnek a csecsemőhalálozás leszorítására tervezett programjáról tájékozódott.

A post shared by World Post (@theworld.post) on

Itt futott össze Vilmos herceg 36 éves felesége Jacqueline Dunkley-Bent professzorasszonnyal, akivel szívélyesen ölelték át egymást, és váltottak pár szót is. 2015. májusában, a St.Marys kórházban született meg kislány, akárcsak bátyja, György herceg, még 2013-ban.

A post shared by @the_cambridgefamily_ on

Katalin a St.Thomas kórházban is járt, ahol a Nursing Now elnevezésű kampányt indította el, mely a nővérkék egyre nagyobb szerepét hangsúlyozza. A hercegnének személyes küldtetés is ez a program, ugyanis déd- és nagymamája is önkéntes ápolónő volt.

A post shared by Lady (@senuritau) on

A nővérkék mindenhol ott vannak. Születésünk pillanatától ti gondoskodtok rólunk, és részesei vagytok a legboldogabb, illetve a legszomorúbb időszakainknak is. Még életünk végén is találkozunk veletek. Az odaszántságotok és tudásotok lenyűgöző.

Katalin szerint rengeteg ápolóra lesz még szükség; a Today írja, hogy 2030-ra világszerte kilenc millió nővérke teljesíthet majd szolgálatot:

Az elkövetkezendő 12 évben napi kétezer új dolgozó állhat munkába.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló