Külföld

A putyinista orosz oligarchák gyerekei a háború ellen tüntetnek, köztük Jelcin unokája is

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.05 | 13:08

Úgy látszik, az alma eshet ilyen messze a fájától, hiszen Oroszországban hivatalosan nincs háború, az oroszok csupán védik a civileket az ukrán fasisztáktól.

Yachtok, magánvidámparkok, limuzinok és Rolls Royce-ok, privát kastélyok és wellness-központok…. csupa ilyesmiről posztolt korábban az orosz elit, most azonban fordult a kocka, és mindannyian háború-kritikus álláspontot fogalmaznak meg, utcai tüntetéseket szerveznek – amiért Oroszországban a törvány szerint börtön jár.

A mozgalom vezetője a 27 éves Sofia Abramovich, aki Roman Abramovich orosz oligarcha lánya, a Chelsea focicsapat tulajdonosa, 12 milliárd dolláros vagyonnal. A helyzet pikantériája, hogy Abramovich papa évtizedek óta Putyin egyik legjobb barátja, ez a lányát azonban cseppet sem érdekli.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SA (@sofiaabramovich97) által megosztott bejegyzés

De ott van az ellenálló között a 19 éves Maria Yumaseva is, ő a gazdag valentyin Yumasev ingatlanmogul lánya, anyja pedig maga Borisz Jelcin lánya, Tatjana Boriszovna. Yumaseva nemrég ukrán zászlót osztott meg, és kiírta: NEM AKRUNK HÁBORÚT.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

masha yumasheva (@yumashkaa) által megosztott bejegyzés

Az orosz álláspont szerint nincs háború, az oroszok békefenntartóként vannak jelen Ukrajnában, miközben Ukrajnát ukrán nacionalisták foglalták el és tartják sakkban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.