Külföld

Franciaországban is durvul a helyzet – Már az olasz forgatókönyvre készülnek

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.12 | 01:23

Macron beszédet mond csütörtök este.

A koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulása miatt a francia kormány felkészült az olaszországi forgatókönyvnek megfelelő intézkedések bevezetésére, miután az ország tíz gócpontjában kétezer fölé nőtt a fertőzöttek száma és az elmúlt 24 órában újabb 15 ember halálával 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Fotó: Pixabay

A francia egészségügyi minisztérium szerda esti tájékoztatása szerint a 2281 fertőzött 497-tel több, mint előző nap volt, közülük 105-öt kezelnek súlyos állapotban intenzív osztályon. A 48 halálos áldozat közül 25-en férfiak és 23-an nők, többségük krónikus betegségben szenvedett, 33-an 75 évesnél idősebbek voltak. “A vírus egyre aktívabban terjed egyre több régióban” – mondta szerda este Jérome Salomon az egészségügyi minisztérium járványügyi felelőse.

“Az olasz forgatókönyvre is fel kell készülnünk”

– tette hozzá.

Az országban tíz gócpontot tartanak nyilván, szerdán a dél-franciaországi Montpellier-ben is több esetet találtak, így a várostól keletre található településeken – a többi gócponthoz hasonlóan – minden oktatási intézmény, óvoda és bölcsőde bezárt. Ebben az övezetben minden, ötven főnél több embert vonzó rendezvényt betiltottak. Másutt országszerte maximum ezer fő részvételével engedélyezettek a rendezvények.

Korzika szigetén – ahol 51-en fertőzött van – szintén bezártak az oktatási intézmények március 28-ig a járvány terjedésének lelassítása érdekében, miután a hatóságok szerint a gyerekek számítanak a legfőbb vírushordozóknak. “Van olyan régió, ahol több száz esetet találtunk, máshol csak néhány tucatot. A vírus nem egyformán terjed az országban” – mondta Olivier Véran egészségügyi miniszter magyarázatként arra, hogy miért nem hirdette még ki Franciaország a járványhelyzet legsúlyosabb fokozatát. “A cél még mindig az, hogy megfékezzük a járványt” – tette hozzá, jelezve azt is, hogy naponta 1200 tesztet végeznek el az egészségügyi hatóságok.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Celeb
Bodrogi Gyula 120 évig akar élni
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.