Külföld

Tanulj a mestertől, és tweetelj úgy, mint Donald Trump!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.12 | 11:35

Az igazit nehéz utolérni, hiszen ő az eszement tweetek koronázatlan királya, de szerencsére van egy eszköz, amivel lehet próbálkozni.

Nálunk a Facebook vezet, és a Twitter messze nem örvend akkora népszerűségnek, de a tengeren túl egészen fontos szerepe van a politikusok és celebek kommunikációjában a 140 karakteres kis üzeneteknek. A műfaj igazi királya maga az elnök, Donald J. Trump, akinek összes twitteres sértegetését annak idején csak két teljes oldalon tudta lehozni a New York Times. Hiába volt a biztonsági kockázat, és hiába akarták tőle elvenni elvenni androidos telefonját, valahogy megoldotta, hogy továbbra is tudjon hirtelen felindulásból tweetelni.

Így aztán senki sem lepődik meg az ehhez hasonló tweetek felbukkanásán:

Image uploaded from iOS

Magyarul: „Megnéztem tegnap az X-Ment, szörnyű dokumentumfilm. A mutánsoknak is megtiltom a beutazást [mint a muszlimoknak]”. A dolog igazi bukéját az adja, hogy az X professzort alakító Patrick Stewart úgy döntött, a maga részéről befejezi a sorozatot, és inkább Amerikába költözik, hogy részt vegyen a Trump ellen formálódó mozgalomban.

Ez persze csak a legfrissebb példa, Trump twitterezési szokásainak kigúnyolása már egy igazi művészeti ággá fejlődött. Sőt, már kamutweet generátor is van hozzá: a trumpfaketweet.com oldalon generált képek úgy néznek ki, mintha tényleg az elnök tweetelte volna (egy apró kis vízjel emlékeztet csak, hogy honnan származik), és kapunk hozzá rögtön pár tízezer retweetet és lájkot is. Például:

trump-tweet20170312-11-ynv8i7

Ráadásként lehetőségünk van nem csak az elnök, de például Hillary Clinton, Vlagyimir Putyin vagy éppen Melania Trump nevében is tweeteket gyártani. RIgazán remek szórakozás!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló