Külföld

“Mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra” készül Észak-Korea

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.03.20 | 14:48

Nyugtalanító a helyzet Észak-Koreában: a kommunista állam újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel a Keleti-tenger irányában, szimulálva egy esetleges háború lépéseit.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint a rakétakilövéssel a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépéseit szimulálták, a gyakorlatokat Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is megtekintette.

A hadgyakorlat egy dél-koreai-amerikai közös nukleáris támadásra adott válaszlépést szimulált, és egyúttal rendkívül erős üzenet az ellenség számára – tette hozzá a hírügynökség. A felbocsátott rakétát a bejelentés szerint nukleáris robbanófej-utánzattal is felszerelték.

A KCNA emellett idézte Kim Dzsong Unt is, aki felszólította a hadsereget, álljon készen „az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra”.
Észak-Korea vasárnap bocsátott fel rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát, a kilövést megtekintette Kim Dzsong Un is, aki a KCNA által közzétett képeken ismét a lányával látható.

A rakéta mintegy 800 kilométeres távolságot tett meg, majd becsapódott a tengerbe.
Egy másik közleményében a hírügynökség azt közölte, több mint 1,4 millió észak-koreai jelentkezett önként a hadseregbe az utóbbi időben. Két nappal korábban a KCNA 800 ezer újonnan bevonult önkéntesről adott hírt.

Dél-Korea egy hete az elmúlt öt év legnagyobb katonai hadgyakorlatát tartja az Egyesült Államokkal közösen, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben. A Szabadságpajzs elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.