Külföld

Nagyon durva! Őrült húsvéti hagyományok hódítanak ezekben az országokban

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.21 | 19:45

Húsvét a világ számos pontján eltérő hagyományokkal bír, amelyek gyakran meglepőek lehetnek, de mindig magukban hordoznak egy-egy izgalmas történetet. Íme egy rövid összefoglaló a világ kilenc különleges húsvéti szokásáról. A felsorolásból Magyarország sem maradhatott ki.

Fotó: freepik.com

Ausztrália

Az erszényesnyulak populációjának védelmében az ausztrál cukrászok erszényesnyúl formájú csokoládékat készítenek, minden falatjukkal a faj megmentését támogatva.

Franciaország

Haux falujában húsvét hétfőn több mint 4500 tojásból készül el a világ legnagyobb húsvéti omlettje, mely több mint ezer embert lakat jól.

Finnország

A finn gyerekek boszorkányként öltöznek és seprűnyéllel járják az utcákat, csemegéket gyűjtve, mintha csak Halloween lenne.

Pápua Új-Guinea

Itt a húsvéti díszítés dohányrudakkal és cigarettákkal történik, melyeket az ünnepi istentisztelet után osztanak szét.

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteken néhány katolikus húsvétkor vállalja, hogy „keresztre feszítsék”. Persze mindez csak imitálás, azonban úgy vélik, hogy mindez segít megtisztítani őket a világ bűneitől.

Görögország

A görögök húsvéti tojásaikat pirosra festik, az élet és Krisztus vére szimbólumaként, a halál feletti győzelem üzenetét közvetítve.

Norvégia

A norvégok húsvétot a krimik és detektívregények olvasásával töltik, a televíziós csatornák krimiműsorokat sugároznak, a “bűnözés” ünnepévé téve ezt az időszakot.

Új-Zéland

Itt a húsvéti tojásvadászat helyett valódi nyúlvadászat zajlik. Ilyenkor több mint 500 vadász verseng a trófeáért.

Csehország és Szlovákia

A férfiak fűzfa ostorokkal járják az utcákat, hogy megcsapkodják a nőket, jó egészséget és szépséget kívánva nekik.

+1 Magyarország

Természetesen hazánk sem maradhatott ki a sorból, mert külföldi szemmel igen furcsa, hogy a lányokat egy nagy vödörrel vízzel nyakon öntik le. A locsolkodás hagyományos módja régen egy termékenységi rítus volt, a víz az egészséget, a megtisztulást és a termékenységet jelképezte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló