Külföld

Ingyen kínál részletes, kinyomtatható térképeket a Nat Geo

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.22 | 09:33

Szabad felhasználásra, a szabadban túrázóknak, fotózóknak. Egyelőre amerikai térképeket lehet letölteni, de reménykedünk egy hasonló, európai kezdeményezésben.

A National Geographic szerkesztői óriási szívességet tettek a kalandvágyó természetfotósoknak. Minden egyes, az USGS nevű, tudományos ügynökség által készített amerikai helyrajzi térképet feltettek egy könnyen kezelhető oldalra, és lehetővé tették azt is, hogy otthon kinyomtassuk a lapokat.

National Geographic
National Geographic

Ha már vadásztál valaha USGS-féle térképeket, akkor tudhatod, hogy ez egy eléggé fájdalmas művelet. Nemcsak az, amíg rálelsz a kívánt területre, de mikor már megtaláltad, akkor a következő bökkenő az, hogy a náluk fellelhető PDF-ek nem stimmelnek a nyomtató papír méretével.

A Nat Geo oldala mindezekre a problémákra megoldást ad. Már a kezdet is ígéretes: a honlap egy interaktív, kereső térképpel fogad, amibe zoomolva hamar megtalálhatjuk a kívánt pontot. Ha megvan, akkor ráklikkelünk, és máris egy nyomtatható PDF töltődik be.

Hihetetlenül könnyű művelet, hogy egy ehhez hasonló területet is behozz.

A nyomtatható PDF öt részből áll: az első kép a kijelölt területet környezetében ábrázolja, kisebb léptékben. A 2.-5. oldal negyedekben mutatja a tájat, összeillesztve a darabokat kapjuk meg a teljes képet.

Még egy extra is társul az ingyenes szolgáltatáshoz: domborzati árnyékot is kapott az itteni verzió, amitől még látványosabb lett.

Persze nem mindenki fogja hasznát venni, de aki például természetfotós, vagy szereti a nomád életet, annak roppant jól jön ez a szabadon felhasználható, részletgazdag anyag – javasolja a PetaPixel.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.