Külföld

Az amerikaiak elégedettek Trump válságkezelő politikájával

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.03.28 | 13:18

A felmérés szerint a megkérdezettek 51%-a helyesli az elnök válságkezelő politikáját és intézkedéseit, 36 százaléka pedig "nagyon erőteljesen" támogatja az elnököt.

Trump pénteken több haragos Twitter-bejegyzést tett közzé, a General Motors autógyár ugyanis – mint írta – nem teljesíti a lélegeztetőgépek gyártására tett ígéretét. “Negyvenezer, rendkívül szükséges lélegeztetőgépet ígértek nekünk ‘nagyon gyorsan’. Most pedig azt mondják, hogy csak 6000 lesz, április végére”. Majd a Ford gyárat is a lélegeztetőgépek gyártásának megindítására sürgette.

Az elnök a Twitteren egy republikánus képviselőnek a pártból való kizárására is felszólított. Thomas Massie kentuckyi képviselő jelezte, hogy a washingtoni idő szerint péntek déli képviselőházi voksoláson nem szavazza meg a gazdaság megsegítését célzó – és a szenátus által csütörtökön már elfogadott – csomagtervet. Az amerikai elnök szerint Massie “csak publicitást” akar, és a csomagterv elfogadását ugyan megakadályozni nem tudja, de késleltetheti, és ez “veszélyes és költséges”. “Dobják ki Massie-t- a Republikánus Pártból” – javasolta Trump.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pénteken – a szokásos napi sajtótájékoztatóján – újabb négyezer kórházi ágy, és tábori kórházak felállítását kérte az amerikai elnöktől. A kormányzó bejelentette, hogy New Yorkban péntek délelőtt 44 ezer 635 Covid-19-es esetet tartottak nyilván, és az új típusú koronavírus által kiváltott betegségbe az államban eddig 519 ember halt bele.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló