Külföld

Izraelben is kijárási tilalmat vezetnek be

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.07 | 12:48

A pészah ünnepének kezdetén.

Izraelben szigorú kijárási tilalmat vezetnek be a pészah ünnepének kezdetén, a szerdai széder este idejére – jelentette a helyi média. Hatalmas sorok álltak kedden az élelmiszerboltok előtt az egész országban, mert az emberek a tovább szigorított kijárási korlátozások előtt megpróbálják beszerezni az ünnepi asztalhoz és a következő napokhoz szükséges termékeket.

Fotó: Pixabay

Benjámin Netanjahu miniszterelnök hétfő esti televíziós beszédében bejelentette, hogy kedd délután négytől tilos lesz elhagyni a településeket egészen szombat estig, és szerda délutántól csütörtök reggelig teljes kijárási tilalmat rendelnek el a pészah első napján tartott széder este miatt, amikor az emberek otthonaikat sem hagyhatják el. A kormány kedden szavaz a rendkívüli szigorításokról. A járvány fékezése érdekében tiltják meg idén a pészah ünnepén általában szokásos családi, nagycsaládi összejöveteleket, s ezért rendelték el, hogy mindenki csak legszűkebb családjával ünnepelhessen.

Az ünnepek alatt folyamatosan dolgoznak az egészségügyiek és a biztonságiak, valamint a koronavírusteszteket kiértékelő laboratóriumok is a katonai rádió híradása szerint. Izrael nem tudott újabb lélegeztetőgépeket vásárolni, lemondták az amerikai, a német és a kínai rendeléseket is, és jelenleg a gépek  hazai előállításán dolgoznak a a kormány képviselői. Az újak nélkül háromezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.