Tech

San Franciscóból Los Angelesbe repülni maga a kín! Egy startup megkönnyítené szegény amcsik életét

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.07 | 07:21

A 2020-as évek elején érkező elektromos kisgépekre jóval olcsóbb lesz a jegy, és rövidebb ideig tart majd az utazás is - ígérik a fejlesztők.

Budapestről Békéscsabára eljutni nem egyszerű, de mondjuk San Franciscóból Los Angelesbe repülni sem egy leányálom. Több mint 200 dolcsi a jegy (utána fél évig csak kólás kenyér!), háztól házig öt óra az út (szegények!), köszönhetően a forgalomnak (brrr), a szigorú biztonsági előírásoknak (terrorveszély) és egyéb nyűgöknek (időjárás, gondolom). Nehéz az amerikai emberek élete. Egy startup, a három éve működő Zunum Aero most megpróbálja könnyebbé tenni.

via GIPHY

A Zunum hibrid elektromos gépeket szeretne építeni, amiket aztán eladna a nagy fuvarozó cégeknek, hogy aztán azok a legforgalmasabb regionális útvonalakon (San Francisco-Los Angeles, Boston-Washington) közlekedhessenek. A startup támogatást kapott a Boeingtől és a Jetblue Airways egyik leányvállalatától is.

Az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt az áraikat 40-80 százalékkal csökkenthetnék a szállító cégek, és mivel kicsi gépekről van szó, és kevesebb biztonsági előírás vonatkozna rájuk, jóval rövidebb lenne a reptereken a beszállási folyamat.

A gépekre tíz utas férne fel és 700 mérföldet lennének képesek megtenni egyszerre. Az első repülők a 20-as évek elején gördülhetnek le a gyártósorról, és azt remélik, hogy a 30-as években a technológiai fejlődésnek köszönhetően a gépek már nagyobbak (50 utas) lehetnek, akárcsak a megtett távolságok (1000 mérföld).

Érdekes, hogy míg elektromos autóból szinte napról napra több van az utakon, az e-repülés még gyermekkorát éli.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.