Külföld

Szemetes zsákot kellett viselniük a nővéreknek a védőruha hiánya miatt, mindannyian koronavírusosak lettek

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.09 | 14:48

Nem jött be sajnos a kreatív ötlet, megbetegedett a három brit nővér.

A speciális védőfelszerelés hiánya miatt kórházi kukás zacskókat kellett viselnie műszakja alatt annak a három nővérnek, akiknél most kimutatták a koronavírust. A brit kórházi dolgozók alig egy hete posztoltak magukról egy olyan képet a közösségi médiában, ahol megmutatták nem éppen speciális ruházatukat.


A megbetegedett nővérek a brit harrowi Northwick Park kórház dolgozói – írja a Daily Telegraph. A kórház nemrég vészhelyzetet hirdetett, miután az intenzív osztályon minden betegágyuk megtelt. Az ezekben a kórtermekben dolgozó egészségügyi személyzet 50 százalékénak pozitív lett a koronavírus tesztje – jelentette az egészségügyi intézmény.


A most megfertőződött három nővér még márciusban beszélt arról, hogy a PPE védőfelszerelés hiánya miatt kellett más módot találni arra, hogy valamivel azért védjék magukat: így szemetes zsákokból készítettek maguknak ruhákat. Akkor elmondták, rengetek kollégájuk kapta el a vírust a betegektől, így őket is ápolniuk kellett.

Számos fiatal szorul lélegeztetőgépre, akik asztmával vagy cukorbetegséggel küzdenek. Ők csak köhögnek és köhögnek, képtelenek abbahagyni

– nyilatkozta egyikük. Hozzátette: “Amit mi tehetünk az csak az, hogy megpróbálunk nekik segíteni a lélegzésben. De néha a test egyszer csak feladja, nem tehetünk semmit”.

A legrosszabb, hogy nem engedhetjük be a családtagjaikat elbúcsúzni tőlük

Egy másik nővér elmesélte, hogy ugyan mindannyian széles mosollyal az arcukon dolgoznak a kórtermekben, de belül ők is rettegnek. Sok nővér nem megy haza, nem látja a családját, és félnének is velük találkozni, nehogy átadják nekik a végzetes kórt.

A kórház megerősítette, hogy pozitív lett a három nővér tesztje, és azt ígérték, minden támogatást megadnak nekik a gyógyuláshoz.

Címlapkép: Pixabay CCo

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló