Külföld

Ez lett a kazanyi iskolai ámokfutó büntetése, ami miatt sokan kibuktak

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.04.13 | 16:18

Sokan keveslik a kazanyi iskolai ámokfutó büntetését, noha az életfogytiglan lett.

Életfogytiglani, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte Tatárföld legfelsőbb bírósága Ilnaz Galjavijevet, aki 2021-ben ámokfutást rendezett egy kazanyi iskolában, amelynek következtében kilenc ember – köztük hét gyerek – életét vesztette, 23-an pedig megsebesültek.

Galjavijevet két vagy több személy, köztük kiskorúak ellen közveszélyes módon elkövetett emberölés, illetve annak kísérlete, robbanóanyagok és robbanószerkezetek előállítása és tárolása, valamint idegen tulajdon szándékos megrongálása és megsemmisítése címén találták bűnösnek.

“A peranyag szerint a tragikus események oka az volt, hogy Galjavijev utánozni akarta az egyik destruktív szubkultúra informális képviselőinek cselekedeteit, amelyekről az internetről szerzett értesüléseket, majd utánozta viselkedésüket a támadás során. A komplex pszichológiai és pszichiátriai szakvélemény alapján beszámíthatónak és felelősségre vonhatónak találták”

– közölte az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata.

2021. május 11-én az akkor 19 éves Galjavijev, a 175-ös számú kazanyi iskola volt tanulója automata fegyverrel tüzet nyitott az oktatási intézményben, és egy házi készítésű robbanószerkezetet is felrobbantott. A bűncselekmény idején a tanintézményben több mint hétszáz tanuló, és az iskola mintegy hetven munkatársa tartózkodott, köztük több mint ötven tanár.

Sokan nem elégedettek az ámokfutó büntetésével, tömegek közölnek azonnali halálbüntetést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló