Külföld

Horror, kővel dobálták, hogy ugorjon, belehalt a kenguru

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.22 | 08:15

Még egy hím is megsérült az agresszív látogatók miatt.

Egy kenguru elpusztult, és egy másik is súlyos sérüléseket szenvedett egy dél-kelet-kínai állatkertben, ahol a látogatók azzal próbálták ugrásra bírni az állatokat, hogy köveket hajigáltak feléjük. Az eset hamar körbejárta a közösségi médiát, és ismét arra világított rá, hogy meglehetősen mostoha körülmények közt tartják az ázsiai országban az állatkerti vadakat.

A Fucsien tartományban található, Fuzhou Zoo nevű intézmény vezetősége úgy nyilatkozott, hogy márciusban már egy látogatót rajtakaptak azon, hogy éles kövekkel dobta meg a 12 éves nőstény kengurujukat. Ugrálás helyett azonban komoly sebeket eredményezett az állat testén az akció, és a belső vérzései miatt pár nap elteltével ki is múlt a kenguru.

Egy ötéves hím erszényest ugyanitt hasonló atrocitás ért: szintén megsérült, mikor egy látogató egy tégladarab hozzávágásával késztette ugrálásra. Szerencsére ez az állat könnyen felépült.

Néhány felnőtt vendégünk meglátja, hogy a kenguru épp alszik, erre követ ragad és dobálni kezdi az állatot. Miután megtisztítottuk a terepet a veszélyes tárgyaktól, messzebbre mentek, hogy onnan hozzanak muníciót. Rémisztő esetek ezek!

nyilatkozta a személyzet egyik tagja.

Az állatvédők dühétől zengenek a közösségi oldalak. Van, aki szerint az állatkerteknek tiltólistára kellene tennie azokat a személyeket, akik így viselkednek, más bezáratná a helyet is.

 

A Fuzhou már jelezte, hogy jó minőségű kamerarendszer telepítésére gyűjtenek, hogy könnyebben beazonosíthassák a zaklatókat.

via GIPHY

A kínai állatkertekről mostanában több szó esett a sajtóban is. Tavaly egy olyan, szintén hátborzongató eset látott napvilágot, amikor egy élő szamarat vetettek oda a tigriseknek, egy Sanghaj-közeli, úgynevezett szafari-parkban.

2016-ban pedig a világ legszomorúbb zoo-ja címet „érdemelte ki” a sivár Goungzhou Akvárium, melynek tömegesen követelték a bezárását.

PTA’s rich history of designing and building world class #Aquariums continues in main land #China The visionary client at Grandview Mall commissioned PTA early 2014 to design a 15,000sqm multi zone #aquarium to compliment one of China’s largest and most successful shopping malls. A main highlight of the proposed Grandview Aquarium is it’s 7,500,000 litres Oceanarium, with an uninterrupted 7.5m high acrylic window, which when complete will be one of the world’s largest aquarium viewing windows. Construction began late 2015 and is progressing for a grand opening in 2016… Stay tuned! #aquariumdesign #aquariumarchitecture #aquariuminamall #grandviewmallaquarium #grandviewmallguangzhou #grandviewplaza #oceanarium #peddlethorpmelbourne #architectmelbourne #guangzhou

A post shared by Peddle Thorp Melbourne (@peddlethorparchitects) on

Az állatvédő Tong Yanfang szerint

Sok kínai abban a hamis hitben él, hogy az ottani állatok csupán az ember szórakoztatását szolgálják. Ha pont látnak egy műsorozó jószágot az állatkertben, akkor bele sem gondolnak abba, hogy hogyan tett szert az állat erre a képességre.

A Huffington Post szerint sajnos ez még sokáig fog gondot jelenteni az ázsiai államban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.