Külföld

Mire nem jó még a fű, a coloradoi diákokat a tanulásban segíti

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.22 | 17:36

Nem a fogyasztása, hanem a marihuána kereskedelméből származó adó formájában.

Pixabay
Pixabay

A Sziklás-hegység régiójában található Colorado államban a marihuána-termesztés 1,3 milliárd dolláros üzlet, mely után tetemes állami bevétel származik. A fűből befolyt adóból most először középiskolás diákok tanulmányaira is fordítanak.

Nem hinném, hogy ilyesfajta ösztöndíj nélkül valaha is be tudtam volna fejezni a tanulmányaimat, hacsak nem hitelt vettem volna fel, amit alig győznék visszafizetni

– mondja Janet Calzadillas, a Colorado Állami Egyetem elsőéves hallgatója. Mostantól Pueblo megye minden érettségizője részesül ebből az új támogatási formából. Február óta lehet jelentkezni az első, kannabisz-alapú ösztöndíjra, a megyei megbízottnál. Sal Pace még tavaly nyilatkozta lenyűgözve, hogy azt a jövedelmet, ami eddig a bűnözők birodalmát erősítette, most oktatásba fektetik be.

via GIPHY

Pár éve ez a pénz még a feketepiacon landolt, most a középiskolásoknak segít.

A denveri Edgewater városrész összjövedelmének már húsz százaléka marihuána forgalmazásból származik. A CBS  új felmérése szerint minden idők legnagyobb támogatottságát érte el a fű-ügy: már az amerikai lakosság 61 százaléka szeretné, ha a vadkendert legalizálnák, illetve 88 százalék az orvosi célú felhasználást támogatná.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.