Külföld

Ingyen sört kap az, aki elmegy szavazni

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.29 | 16:05

Ingyen sör, kedvezményes taxizás és ingyenes egészségügyi szűrés jár azoknak, akik részt vesznek a választáson a dél-indiai Bengaluru városában.

Az akciók hátterében az áll, hogy a településen általában alacsony a választási részvétel, ezért most a szállodák, taxiszolgáltatók és más cégek próbálják az embereket szavazásra ösztönözni – írta meg az atv.hu a BBC értesülése alapján.

A városban pénteken szavaznak a hétfős indiai választások második fordulójában. Szerdán az állam legfelsőbb bírósága engedélyezte egy szállodaszövetségnek, hogy ingyen, vagy kedvezményes áron adjon ételt, amennyiben ez nem sérti a választási irányelveket. Ennek a jegyében a népszerű Wonderla vidámpark kedvezményes áron ad jegyet a szavazóknak, a Deck of Brews nevű söröző ingyen sört ad az első 50 szavazó vendégének, a Mr. Philly’s étterem pedig az első 100 szavazónak 30 százalékos kedvezményt kínál a hamburgerekre és a milkshake-ekre.

A Blu-Smart fuvarmegosztó alkalmazás 50 százalékos kedvezményt kínál a szavazóhelyiségek 30 kilométeres körzetében utazóknak, míg a Rapido taxi-aggregátor ingyenes fuvart biztosít a fogyatékkal élőknek és az idős szavazóknak.

Az érintettek egyszerűen bizonyíthatják a jogosultságukat a kedvezményekre, mivel a szavazókörökben letörölhetetlen tintával festik meg azoknak az ujját, akik már voksoltak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló