Külföld

Letartóztatták a szennyesben bujkáló texasi mészáros élettársát

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.05.04 | 15:18

Letartóztatták szerdán a Texasban öt szomszédját lemészárló mexikói férfi élettársát és legalább egy további személyt a hatóságok munkájának akadályozása miatt.

A lövöldözőt, Francisco Oropesát már kedden este lakossági bejelentés nyomán elfogták,

csaknem négy nappal azután, hogy szóváltást követően öt szomszédjával végzett a Texas állambeli Cleveland kisvárosban.

Fotó: KGNS/videó

A mexikói állampolgárságú férfit a tetthelytől mintegy 30 kilométerre találták meg egy lakóház tárolóhelyiségében, szennyes ruhák között rejtőzve.

A hatóságok szerdán arról számoltak be, hogy a férfi szökésével összefüggésben többeket őrizetbe vettek, később ezt pontosítva a helyi rendőrhatóság vezetője annyit mondott, hogy letartóztatottak között van Oropesa élettársa, aki a gyanú szerint elbújtatta a férfit.

A nőt, Divimara Lamar Navát korábban kihallgatták,

akkor azt állította, hogy nem tudja hol tartózkodik körözött élettársa.

A megyei ügyész egy további letartóztatott személyt nevezett meg,

Oropesa egy barátját, Domingo Castillát, akit eredetileg kábítószer-birtoklás miatt vettek őrizetbe és, akit valószínűleg a nyomozás akadályozásával is megvádolnak.

Francisco Oropesa múlt péntek éjszaka szóváltást követően öt szomszédját lőtte le.

A beszámolók szerint a későbbi áldozatok arra kérték a férfit, hogy a késő esti órában hagyja abba a lövöldözést házának udvarán, amire azt válaszolta, hogy saját ingatlanában azt tesz, amit akar.

Ezt követően jelent meg a szomszéd házban, ahol az ott tartózkodó 10 ember közül 5-öt, köztük egy 9 éves fiút halálosan megsebesített.

Az áldozatok mindegyike Hondurasból érkezett.

A lövöldöző mexikói férfit az amerikai bevándorlási hatóságok adatai szerint 2009 és 2016 között legalább négyszer utasították ki az Egyesült Államok területéről. A gyilkosságok idején is illegálisan tartózkodott az országban.

San Jacinto megye rendőrhatóságának vezetője kedden késő este tartott sajtótájékoztatóan arra a kérdésre, hogy illegális státusszal miként jutott fegyverhez a férfi, Greg Capers azt mondta, hogy az “utcán” jutott hozzá.

A hétvégén San Jacinto megye hatóságai és a FBI együtt 80 ezer dollár nyomravezetői díjat ajánlottak fel. Miután a letartóztatás lakossági bejelentés segítségével történt, Greg Capers, rendőrhatósági vezető közölte, hogy az összeget eljuttatják az informátornak, akinek megköszönte, hogy vette a bátorságot a rendőrség értesítéséhez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.