Külföld

Zombitámadás veszélyére hívta fel a lakosság figyelmét egy floridai város

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.24 | 12:18

Persze az egészből semmi nem igaz, nem támadtak a zombik, csak valaki meghackelte a floridai város, Lake Worth vészjelző rendszerét.

Lake Worth-ban komolyabb áramkimaradás volt, és a város vezetősége fel is hívta erre a lakosság figyelmét, ám azzal lett kiegészítve az üzenet, hogy zombitámadások várhatók ez idő alatt. Az emberek pedig hiszékenyek, nem tanultak az Orson Welles-i esetből, amikor a színész-rendező idegen lények valós támadásaként adta elő a rádióban H. G. Wells Világok harca című sci-fijének rádiójáték változatát 1938-ban, és pánik tört ki az országban. Volt, aki most ezt is komolyan vette.

Az illetékeseket elárasztották az aggódó polgárok hisztérikus kérdései, mert az áramkimaradás ugyanakkor tényleg megtörtént, csak persze zombik nélkül. Még az első számú zombisorozat, a Walking Dead készítői is reagáltak a különös rendszerüzenetre.

A városvezetés elnézést kért a hibás rendszerüzenet miatt, és mindenkit megnyugtatott, hogy egyfelől megvizsgálják, mi történt, másfelől pedig, ha a valóságban tényleg lenne zombitámadás, akkor arról már az országos hírcsatornák is beszámoltak volna, meg pánik és akció lenne a helyi utcákon, amit mindenki érzékelne.

Az ijedelem persze érthető, pár nappal korábban már történt egy hasonló eset, akkor javítás miatt lezárásra került néhány út, és a lakosságnak eljuttatott üzenetekben is megjelent a zombiveszélyre való hivatkozás. Hogy pontosan mi történt, nem tudni, de valószínűleg valaki csak trollkodott, hozzáfért az üzeneteket kiküldő rendszerhez, beírta az első hülyeséget, ami az eszébe jutott, aztán csak hátradőlt, megbontott egy sört, figyelt és remekül szórakozott. Immár másodszor.

De persze egyik esetben sem történt semmi. Csak aztán nehogy úgy járjanak, mint a juhászlegény, aki farkast kiáltott, amikor nem is volt ott farkas, amikor meg tényleg jött, akkor meg nem hittek neki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.