Külföld

Keményen drogoznak az amerikai légierősök

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.25 | 17:16

Nagyjából egy tucat katonáról bizonyosult be, hogy LSD-t, marihuánát, ecstasy-t és kokaint fogyasztottak, mindezt egy olyan létesítményben, ahol nukleáris rakétákat tárolnak és vezérelnek.

Illusztráció: Tech. Sgt. Brandon Shapiro / US AIR FORCE / AFP

Még 2016-ban leplezték le őket az F.E. Warren Air Force bázison, viszont csak most kapott nyilvánosságot az ügy a wbur.org oldalon.

Úgy váltak gyanússá, hogy az egyik drogos katona kábítószerrel kapcsolatos tartalmat posztolt a Facebookra.

Már megint az a fránya Facebook…

Mondjuk annyi eszük legalább volt, hogy nem szolgálati idő alatt fogyasztották a drogokat. Bár így is elég rossz a helyzet, ugyanis ezeket a katonákat bármikor behívhatják, ha a szükség úgy hozza. Hallucinációk közepette pedig nem biztos, hogy felelősen tudtak volna bánni brutális pusztítóerejű nukleáris töltetekkel.

Természetesen büntetik őket

Ezek a hallucinogén kábítószerek olyan kellemetlen dolgokat eredményezhetnek, mint a paranoia, a pánikroham, vagy a flashback. Talán az utóbbi a legrosszabb, ez az LSD egy olyan hatása, ami jóval a drog fogyasztása után jelentkezik. Ennek során furán működnek az érzékszervek, és az ember érzelmei is elég hullámzóak.

Tizennégy légierőst hallgattak ki a bíróságon, ebből hat ellen van bizonyíték. Hogy pontosan mi lesz a büntetésük, azt sajnos nem tudjuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.