Külföld

Közösségi média sztár akarsz lenni? Akkor irány Kína, ott ugyanis ezt már egyetemen oktatják!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.20 | 15:43

Egy Sanghaj közeli egyetem Instagramból lehet diplomázni.

(kép: AFP PHOTO / Johannes EISELE)

Elsőre furcsának tűnik, de egyre több hírt hallunk arról, hogy milyen sokan akasztanak nagy pénzeket azzal, hogy ügyesen használják a közösségi médiát, úgyhogy igazából teljesen kézen fekvő, hogy elkezdték ezt oktatni valahol. Az úttörő iskola a  Yiwu Industrial and Commercial College, egy sanghaj közeli főiskola, ahol több kurzus is foglalkozik a különböző közösségi médiumokkal, és olyan tudást közvetít, aminek akkor vesszük hasznát, ha mondjuk az Instagramon akarunk sikeresek lenni.

A főiskolán a jövő netceleb reménységeit megtanítják sminkelni, táncolni, beszélni, és bevezetik őket a divat rejtelmeibe is. Elsajátíthatják a fotózást, megtanítják őket képet szerkeszteni, videót vágni, de a sikerhez szükséges marketing és jogi ismereteket is átadják nekik, hogy a kellő számú követő után pénzt is tudjanak keresni.

(kép: AFP PHOTO / Johannes EISELE)

Kínában több mint 700 millió az okostelefon felhasználók száma, úgyhogy érthető, hogy mindenki ki akar harapni egy falatot ebből a hatalmas piacból. Az ország egyik legnépszerűbb netcelebjét, Papi Jiangot összesen 44 millióan követik az összes platformot együtt véve, és az évente online jelentéttel megkereshető pénz mértéke is több tíz millióban mérhető éves szinten.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló