Külföld

Hihetetlen! David Attenborough kézzel írt levelet küldött a diáklánynak, aki elpostázta neki disszertációját – fotó

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.21 | 09:18

Micsoda megtiszteltetés!

A világhírű 93 éves angol természettudós nyilván naponta tucatnyi levelet, megkeresést és felkérést kap, mégsem asszisztensei válaszoltak a liverpooli diáknak, hanem ő maga írt neki egy levelet, méghozzá kézírással. Ez aztán a nemes gesztus! Értékelte is ezt az egyetemista lány, odáig meg vissza volt a legenda kézzel írt, személyes hangú leveléért.

A 21 éves Emma Tait amikor elküldte disszertációjának másolatát a népszerű dokumentumfilmesnek, csupán egy hivatalos válaszra számított (vagy még arra sem) Sir David Attenborough csapatától, valami sablon szöveggel, hogy például “köszönjük megkeresését, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.” Ehelyett azonban jött számára egy levél, postai úton. Amikor kibontotta a borítékot, elmondása szerint akkorát sikított örömében, hogy az egész házat felverte.

A harmadéves liverpooli egyetemista disszertációjának témája a brit zenei fesztiválok környezetvédelmi politikája volt. Kézzel írt válaszlevelében az ismeretterjesztő tévéműsorok legendája a következőt írta Emmának:

Kedves Emma Tait, köszönöm, hogy elküldte számomra disszertációja másolatát. Alig várom, hogy elolvashassam. Őszinte tisztelettel:
David Attenborough

Emma örömét egy Twitter posztban is megosztotta. Azt írta,

elküldtem a disszertációm másolatát David Attenborough számára, és ő egy kézzel írt levelet küldött vissza.

A fellelkesült lány hozzátette, hogy ezek után készen áll arra, hogy a legendával küzdjön a klímaváltozás ellen.

Az egyetemi újságnak Emma elmondta, hogy azért küldte el dolgozatát a természettudósnak, mert úgy érzi, tenni kell valamit a fesztiváliparnak azért, hogy csökkentse a környezetterhelést. Hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem számított válaszra a dokufilmestől, maximum egy előre megírt sablon e-mailt várt.

David Attenborough már eddig is egy hős volt, csak szuperlatívuszokban lehet róla és munkásságáról beszélni, de ezzel a gesztusával még nagyobbat nőtt a szemünkben.

Címlapi kép: Facebook

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló