Külföld

Indul az olajfúrás a legfontosabb nemzeti parkokban

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.03 | 14:47

Kevés olyan hely van a világon, amely ilyen sokrétű állatvilággal rendelkezik, mint ez a két afrikai nemzeti park. Na meg mindkettő alatt van olaj, sajnos.

Kölyök hegyi gorilla a Virunga Nemzeti Parkban. Fotó: Cai Tjeenk Willink/Wikimedia

A Virunga Nemzeti Parkot és a Salonga Nemzeti Parkot érinti az olajkitermelés, ugyanis Kongóban úgy döntöttek, hogy zöld utat adnak az olajfúróknak.

Mindkét park tele van egzotikus állatokkal, például hegyi gorillákkal, csimpánzokkal és erdei elefántokkal. Ők üdvözlik majd az olajcégeket az otthonukban.

Ezek igazi high-end nemzeti parkok

A Virunga Nemzeti Park akkora, mint egy kicsi ország. 7800 négyzetkilométeren terül el, szavannákkal, tavakkal, aktív vulkánokkal, mocsarakkal, gazdag erdőkkel és gleccserekkel. Úgy beszélnek róla, mint az ökológiailag egyik leggazdagabb hely a Földön. A Salonga Nemzeti Park pedig a világ második legnagyobbja, a maga 36.000 négyzetkilométerével. Viszonyításképp egy kicsit nagyobb, mint Hollandia.

Mindkettő tele van olyan kihalásveszélyben levő állatokkal, mint az okapi, kongói páva, vagy a kafferbivaly. Kongó ezeken a helyeken engedélyezte az olajfúrást. Vajon nem tudják, hogy az elektromos kocsiké a jövő, és nem kell már annyi olaj, vagy csak ennyire pénzéhesek? Valószínűleg az utóbbi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.