Külföld

Ezt üzenik Lajos herceg keresztelőjének finom részletei

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.10 | 12:11

Mindennek jelentősége volt, és persze, hogy Dianára is emlékeztek most is.

Mint ahogyan az a brit királyi családtól elvárható, egy meseszép, hagyományos ünnepség keretén belül keresztelték meg július 9-én Lajos herceget. Ám icipici hozzáadott értékek itt is előfordultak, melyek elsőre talán fel sem tűntek.

A baba szülei, Kate Middleton és Vilmos herceg a família iránti tiszteletüket is lerótták az eseményen, melynek forgatókönyve nem véletlenül épült úgy fel, ahogyan. A zenék és beszédek listáját közzé tette a Kensington Palota, és már az első tétel is magáért beszél. A This Is the Day Which the Lord Hath Made című dalt John Rutter szerezte, még Vilmosék 2011-es esküvőjére.

De a Vaughan Williams-féle Prelude on Rhosymedre is különös jelentőséggel bírt: ez a dallam pedig annak idején Diana hercegnő és Károly herceg ’81-es menyegzőjén szólt. A nagypapa párjával, Cornwall hercegnőjével, Kamillával elsőként érkezett meg a ceremóniára.

Katalin a jeles alkalomra egy törtfehér Alexander McQueen-ruhát viselt, a gyűrűje pedig, melyet még az eljegyzésekor kapott, egykor Diana tulajdona volt. (Akárcsak az a híres akvamarin ékszer, mely pedig az esküvői fogadáson nemrég a másik meny, Meghan Markle ujján csillogott.)

Akárcsak Harryék windsori nászát, úgy a londoni Szent Jakab palota kápolnájában lezajlott keresztelőt is fehér rózsák – Diana kedvencei – díszítették. A People elárulja, hogy az ünnepségen csak a szűk család, pár barát és természetesen Lajos keresztszülei vehettek részt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.