Külföld

Mandela-kiállítás nyílt Londonban, még szép, hogy Meghan Markle-ék ott voltak

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.18 | 10:33

Az apartheid elleni mozgalom vezetőjére emlékeznek a brit fővárosban. A dél-afrikai legenda unokájával is kezet fogott Sussex hercegi párja.

Az apartheid-ellenes mozgalom kulcsfigurájának elképesztő életét idézi fel az a Londonban nyílt tárlat, melynek megnyitóján Sussex hercege és hercegnője is megjelent.

Harry és Meghan Markle számára lehetőség nyílt arra is, hogy a tiszteletüket személyesen fejezhessék ki Nelson Mandela unokájának. A Southbank Centre-beli művészeti kiállítás megtekintése során találkoztak Zamaswazi Dlamini-Mandelával.

A divattervezőként dolgozó, 39 éves asszony kezet rázott Markle-lel, aki egy House of Nonie-féle rozészínű, ujjatlan kabátot viselt. Harry pedig szürke öltönyben tekintette meg az egyébként ingyenesen látogatható tárlatot.

A kiállítás, mely hivatalosan július 18-án nyílik meg a nagyközönség számára, hat témakör köré szerveződik. Az aktivistából elnökké váló Mandela jelleme, bajtársiassága, vezetői, majd börtönben töltött évei, illetve tárgyalópartneri és elnöki aspektusa is megismerhető.

Az ifjabb brit herceg számára azért bír nagy jelentőséggel a néhai politikus alakja, mert édesanyja, Diana hercegnő 1997-ben, a halála előtt pár hónappal tett magánlátogatást Dél-Afrikában, ahol találkozott is az elnökkel.

A világon már több helyszínen, sikerrel bemutatott anyag most ért Angliába…

– Today, Harry and Meghan went to Queen Elizabeth Hall in London to attend Nelson Mandela’s 100th anniversary exhibition. They were able to talk with Zamaswazi Dlamini-Mandela, Nelson Mandela’s granddaughter. Mr. Mandela has been a great figure in the fight against apartheid in South Africa. He became President of South Africa from 1994 to 1999. He marked the generations. ??☮✨ – ‪Aujourd’hui, Harry et Meghan se sont rendues au Queen Elizabeth Hall à Londres afin d’assister à l’exposition consacrée aux 100 ans de Nelson Mandela. Ils ont pu s’entretenir avec Zamaswazi Dlamini-Mandela, la petite-fille de Nelson Mandela. Mr. Mandela a été une grande figure de la lutte contre l’Apartheid en Afrique du Sud. Il devint président de l’Afrique du Sud de 1994 à 1999. Il a marqué les générations. ‬??☮✨

A post shared by Prince Harry & Meghan Markle ? (@harry_meghan_sussex) on

…a 95 évesen elhunyt politikus születésének 100. évfordulójára emlékezve, teszi hozzá a The Sun.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló