Külföld

Putyin mindenkit átvert, Prigozsin már rég nem él – ékezett a hír

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.18 | 15:18
  • trendindex: 7

Persze kérdéses, kinek lehet hinni ebben a történetben, mi számít igazán hiteles forrásnak.

Putyin / Youtube

Az orosz-ukrán háború már több mint egy éve tart, azóta világszerte megnőtt Putyin közellenségeinek száma, és még a korábbi hívei közül is sokan elpártoltak tőle. Június végén a Wagner-csoport, az orosz “csodafegyver”, hirtelen felkelést indított Putyin ellen, de a konfliktus váratlanul véget ért, miután a vezetők valahogy rendezték a dolgokat.

Sokak számára gyanús volt ez az esemény, és továbbra is találgatják, hogy mi történt a zárt ajtók mögött. Egy nyugalmazott amerikai parancsnok, Robert Abrams szerint az egész találkozó lehet, hogy csak színjáték volt, és Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője valójában már régóta börtönben van vagy akár meghalt is. Ez azt sugallja, hogy Putyin, bár látszólag gyengének tűnik a külvilág számára, valójában még mindig hatalmas hatalommal rendelkezik, és nem olyan egyszerű megszabadulni tőle, mint ahogy néhányan gondolnák.

Az Abrams által mondottakat persze nem biztos, hogy valóságosnak lehet tekinteni, de talán van némi igazság bennük, hiszen ő már tapasztalt vezető, és ismeri a dolgok menetét. Putyin mindig is trükkös vezetőként volt ismert, aki mindig tudja, hogy mit és miért tesz, így elképzelhető, hogy keményen leszámolt a Wagner-csoport “lázadásával”, és Prigozsin valódi sorsa egy cellában vagy ennél is rosszabb lehetőségek között van… rég halott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló