Külföld

Alaszkai múzeumba kerül az Út a vadonba híres busza

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.01 | 12:18

Az eltelt évek során több százan kirándultak el a buszhoz, ám mivel ez veszélyes volt, jobbnak látták áthelyezni a múzeumba.

Az Alaszkai Egyetem fairbanksi múzeuma felajánlotta, hogy befogadja gyűjteményébe az Út a vadonba című filmből ismert híres buszt, amelyet azért szállítottak el júniusban az alaszkai vadonból, hogy ne kockáztassa az életét több buszhoz zarándokoló turista.

Az Út a vadonban című regény, és az abból készült film Christopher McCandlessről szólt, akinek élete az alaszkai vadonban ért véget, maradványait a Denali Nemzeti Park egy ösvényénél álló buszban találták meg. A buszt hatvan éve útépítő munkások hagyták hátra, azóta a környéken túrázók menedékéül szolgált.

Az 1940-es években készült busz Jon Krakauer regényének 1996-os megjelenése óta vonzotta a rajongókat, a film bemutatása után pedig ismét sokan akarták felkeresni a zarándokhelyet. Az eltelt évek során több százan kirándultak el a buszhoz, ahol a megáradt Teklanika folyó miatt csapdába került 24 éves McCandless 114 napot töltött, mielőtt 1992-ben éhenhalt volna. A kirándulók közül azonban sokan kerültek bajba a vadonban, számos esetben kellett mentést szervezni, és ketten életüket vesztették a veszélyes vidéken.

A múzeum azt is vállalta, hogy mindazokról megemlékezik kiállításán, akik elzarándokoltak a legközelebbi várostól, Healytől 40 kilométerre lévő buszhoz, hogy leróják tiszteletüket a fiatalon elhunyt McCandless előtt, aki naplót vezetett megpróbáltatásairól és élete utolsó napjairól.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló