Külföld

Trump kabinetfőnöke szerint az elnökválasztást november 3-án tartják

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.08.03 | 10:18

Az elnök is ezt akarja.

Az elnökválasztást november 3-án tartják – jelentette ki Mark Meadows, Donald Trump amerikai elnök kabinetfőnöke vasárnap a CBS televíziónak adott interjújában.

A CBS Szemben a nemzettel című heti politikai vitaműsorában Meadows hangoztatta: az elnöknek “soha nem állt szándékában bármely választást is elhalasztani”. A levélben történő szavazás miatt, amelyet a demokrata párti politikusok szorgalmaznak, a választási eredmények késedelmet szenvednek, mert a posta “egyszerűen nincs felkészülve a bonyolítására” – tette hozzá.

Jason Miller, Donald Trump belpolitikai tanácsadója a Fehér Házban, hasonló álláspontot fejtett ki vasárnap a Fox televízióban. “A választások november 3-án lesznek és az elnök azt akarja, hogy a választások november 3-án legyenek” – fogalmazott. Donald Trump csütörtökön a Twitteren felvetette a választások esetleges elhalasztásának lehetőségét, arra hivatkozva, hogy a levélben történő szavazás magában rejti a csalás lehetőségét is. Később, egy másik Twitter-bejegyzésében rövid videót is csatolt, amely a levélszavazás modellezéséről szólt. Ebből többek között az derült ki, hogy száz levélszavazatból háromnak teljesen nyoma veszett. “Egy szoros választási eredménynél három százalék kritikus, kivált, ha rekordszámú szavazó voksol levélben” – lehetett hallani a videó kommentárjában.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló