Külföld

Hoppá, Justin Trudeau vízbombázókat küld az Amazonashoz!

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.28 | 10:26

Nem csoda, ha Kanada miniszterelnöke a G7 csúcstalálkozón leejtette az állakat.

A G7 csúcstalálkozó máris köszönhet pár emlékezetes pillanatot Justin Trudeau-nak: nem csak Melania Trump, de a fél világ is képes ámulatba esni a sármos kanadai miniszterelnöktől.

 

View this post on Instagram

 

😂😂😂 #trump #potus #flotus #trudeau #lego #afol

A post shared by @ butchycrocker on

Most éppen azt adta elő a 47 éves politikus, hogy a maga módján besegít az Amazonas-medence erdőtüzeinek oltásába.

Az emberek döbbenten látják a felvételeket a lángoló őserdőről.

– vezette fel Trudeau a franciaországi meetingen nagylelkű ajánlatát, mely a vízbombázók bevetése mellett még 15 millió dollárt is magában foglal.

 

View this post on Instagram

 

On my way back to Canada after 3 days of meetings with #G7 leaders in Biarritz, France. Here’s what we worked on: ✔️Fighting climate change & taking action against the fires in the Amazon ✔️Creating jobs & opportunities for the middle class ✔️Advancing gender equality and supporting education for women & girls around the world 🇨🇦 En route vers le Canada après 3 jours de réunions avec les leaders du #G7 à Biarritz, en France. Nos objectifs : ✔️Lutter contre les changements climatiques et combattre les feux en Amazonie ✔️Créer des emplois et des opportunités pour la classe moyenne ✔️Faire progresser l’égalité des sexes et soutenir l’éducation des femmes et des filles dans le monde

A post shared by Justin Trudeau (@justinpjtrudeau) on

Hozzátette, hogy külügyminisztere, Chrystia Freeland már fel is vette a kapcsolatot a brazil és a bolíviai kollégával.

Tettethetnénk azt is, hogy az Amazóniában kialakult állapot egy természetes folyamat, ám nem egészen ez az igazság. Az emberi beavatkozások és az extrém időjárási körülmények ára itt összeadódott, ami mindannyiunk életére, egészségére és környezetére hatással van. Muszáj akcióba lépnünk, mert még tovább is romolhat a helyzet.

– szólalt fel augusztus 27-én a politikus.

A G7-országok vezetői már próbáltak nyomást gyakorolni a brazil elnökre, akár a kereskedelmi kapcsolatok blokkolását is kilátásba helyezve. De a világ több állama és civil szervezete is szeretné, ha véget érne a Dél-Amerikában zajló, mérhetetlen pusztulás.

Hisszük, hogy a klímaváltozás valós, és olyan fenyegetés, mely a teljes bolygó életét veszélyezteti.

– idézi Trudeau-t a CNN.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló